Advertorial

(P) A cincea încoronare consecutivă a “Regelui” Djokovic la Australian Open sau o mare surpriză?

16.01.2024 | 18:52
P A cincea incoronare consecutiva a Regelui Djokovic la Australian Open sau o mare surpriza

ATP Australian 2024 a luat startul la Melbourne, a oferit un prim tur palpitant și stă, în continuare, sub semnul cifrelor dominante ale lui Novak Djokovic. Sârbul lider mondial e SuperFavorit la ediția din acest an, una în care caută al 11-lea titlu al carierei pe cimentul de la Melbourne, dar și a cincea coroană consecutivă. Va reuși Djokovic să-și îmbunătățească SuperRecordul la Antipozi?

Aflăm pe Superbet, unde Australian Open are parte de două săptămâni pline: Streaming pentru toate meciurile, SuperCote, Cote Mărite pentru meciul zilei, opțiunea SuperAvantaj pentru câștiguri mai rapide, dar și SuperPariuri!

Testat în primul tur, Djokovic e actorul principal

Cifrele lui Novak Djokovic pe tărâm australian sunt înfricoșătoare pentru adversari (peste 91% procentaj al victoriilor la Openul Vesel în 18 participări), iar sportivul născut la Belgrad și rezident la Monte Carlo e punctul central al fiecărei discuții legate de potențialul câștigător al turneului din 2024. Venit la Melbourne după o scurtă experiență la United Cup, Nole a avut nevoie de patru seturi contra tânărului croat Dino Prizmic, iar victoria de duminică a fost cel mai lung meci jucat de Djokovic în primul tur al unui turneu de Grand Slam (6-2, 6-7, 6-3, 6-4 în patru ore de joc). Iar succesul, cu mici probleme la încheietura mâinii drepte, ar trebui să funcționeze ca o bază solidă pentru următoarele meciuri.

Vezi aici Oferta Superbet pentru Australian Open și alege inspirat!

Repartizat pe partea superioară a tabloului de concurs, Djokovic domină jumătatea sa, una pe care va avea, totuși, potențiali adversari grei în drumul spre finală. Conform calcului hârtiei, Nole ar trebui să se revadă cu Jannik Sinner (favorit 4) în faza semifinalelor, în timp ce Rublev, Tsitsipas, Fritz, Shelton Tiafoe, Khachanov sau De Minaur sunt și ei tenismeni care pot ridica pretenții la un traseu lung din acea zonă de tablou. Campion în 2019, 2020, 2021 și 2023, Nole are patru turnee consecutive duse la capăt la Australian Open, dar și un total impresionant de zece titluri la Antipozi!

De unde poate apărea pericolul?

Statutul liderului mondial e cimentat și de Cotele Antepost Superbet la câștigarea trofeului (cotă 2.10 pentru un al 11-lea succes al sârbului), dar celelalte staruri din ATP au de partea lor câteva argumente puternice.

Ești în căutarea cotelor mari? Vezi Oferta Live pe Tenis și fii responsabil!

Ca la fiecare turneu de Grand Slam, marele rival al lui Djokovic pare să fie Carlos Alcaraz. Cotat cu a doua șansă (cotă 4.40 pentru un trofeu în premieră la Melbourne), spaniolului îi lipsește experiența pe terenurile de la Australian Open (tur II și tur III la singurele participări), însă progresul din ultimii ani îi permite să spere la cucerirea unui al doilea Slam al carierei. Favorit 2, Alcaraz îl poate înfrunta pe Djokovic doar în marea finală.

Având în spate un 2023 extraordinar, în care s-a luptat de la egal la egal cu Djokovic și Alcaraz, italianul Jannik Sinner (cotă 6.00) e și el în calculele pentru trofeu, iar Daniil Medvedev (cotă 10.00) e ultimul candidat al cărui eventual succes nu s-ar încadra la capitolul surprize istorice. În afara celor patru, există așteptări mari de la Alexander Zverev (cotă 25.00), Holger Rune (cotă 30.00) și Ben Shelton (cotă 35.00), toți trei traversând perioade în care au demonstrat că au calitățile necesare pentru a se lua la trântă cu marile vedete din ATP.