Advertorial

(P) Leao – Lukaku, duelul cheie din „sfertul” italian Milan – Roma

11.04.2024 | 11:51
P Leao  Lukaku duelul cheie din sfertul italian Milan  Roma

AC Milan se pregătește să o găzduiască pe AS Roma într-o confruntare cu parfum italian în prima manșă a sferturilor de finală ale Europa League.

Milan se poate lăuda cu un palmares impecabil împotriva Romei în acest sezon din Serie A și se mândrește cu o serie de nouă meciuri consecutive fără înfrângere împotriva rivalilor din capitală. Totuși, Giallorossi au demonstrat o abilitate remarcabilă în ultimele sezoane, aventurându-se adesea până în fazele finale ale competițiilor europene.

Descoperă oferta completă pentru meciurile din Europa League şi alege-ţi favoritele!

De Rossi a fost adus de Milan

Jose Mourinho a adus un trofeu european la Roma, însă a fost nevoit să părăsească echipa la mijlocul acestui sezon, chiar după meciul retur din campionat contra lui AC Milan. Înfrângerea, 1-3, venită la doar câteva zile după eliminarea din Cupa Italiei, produsă de Lazio, a fost picătura care a umplut paharul, iar astfel pe banca tehnică a Romei a ajuns Daniele De Rossi.

Sosirea lui Daniele De Rossi, după plecarea lui Jose Mourinho la mijlocul sezonului, a marcat o schimbare semnificativă pentru Roma. Sub conducerea lui De Rossi, echipa a înregistrat zece victorii, inclusiv un triumf memorabil în recentul Derby della Capitale împotriva lui Lazio.

În ciuda unui succes uşor neașteptat în fața lui Brighton în optimile de finală, performanțele Romei în deplasare în competițiile europene au fost slabe, cu doar două victorii în ultimele 14 meciuri.

Descoperă oferta de SuperPariuri pentru AC Milan – AS Roma!

Leao este în formă maximă

Jucătorul vedetă al lui AC Milan, Rafael Leao, a atins în ultima vreme o formă de vârf, dinamizând ofensiva echipei. Revigorarea sa contribuie la capacitatea impresionantă a Milanului de a da goluri, reflectată în seria remarcabilă de goluri înscrise în fiecare din ultimele 29 de meciuri din toate competițiile.

Cu Rafael Leao și alți marcatori prolifici precum Olivier Giroud, Christian Pulisic și Ruben Loftus-Cheek, Milan reprezintă o adevărată provocare pentru orice adversar.

În plus, Milan are un record impresionant pe teren propriu, cu 11 victorii și doar două înfrângeri în 15 meciuri din Serie A pe San Siro, bucurându-se în prezent de o serie de 10 meciuri fără eşec pe teren propriu.

Cine câştigă Europa League? Descoperă pariurile antepost şi alege-ţi favorita!

Noapte magică în Europa League

În contextul mai larg al Europa League, West Ham are în faţă o provocare de proporţii în confruntarea cu Bayer Leverkusen. În timp ce „ciocănarii” au revenit în „dubla” cu Freiburg, altă echipă din Bundesliga, oamenii lui Xabi Alonso au trecut de Qarabag, confruntarea care a derulat o serie de evenimente uimitoare.

Atalanta se pregăteşte de un test tur, pentru că vine pe Anfield Road pentru prima manşă din sferturile de finală ale Europa League. Liverpool vine în această confruntare după ce a marcat 11 goluri în „dubla” cu Sparta Praga din runda anterioară.

La Lisabona, Benfica o întâlneşte pe Marseille, iar ambele echipe se vor lupta să obţină un avantaj crucial înaintea returului de săptămâna viitoare de pe emblematicul Stade Velodrome. Câştigătoarea o va înfrunta fie pe Liverpool, fie pe Atalanta în semifinale.