Advertorial

(P) MOMENT ISTORIC! CSO Voluntari – Liege, primul meci de baschet într-o cupă europeană disputat la Voluntari

13.11.2023 | 18:24
P MOMENT ISTORIC CSO Voluntari  Liege primul meci de baschet intro cupa europeana disputat la Voluntari
Baschetbalistii voluntareni Alexandru Lucian Olah si Mihail Miseailo se bucura dupa un cos realizat in meciul de baschet masculin dintre CSO Voluntari si Dinamo Bucuresti, contand pentru Liga Nationala Getica 95, desfasurat in Sala Gabriela Szabo din Voluntari, vineri 3 noiembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

TLDR: Miercuri, 15 noiembrie 2023, de la ora 19:00. Sala „Gabriela Szabo” Voluntari. Transmis în direct pe Metropola TV

CSO Voluntari va juca pentru prima dată în istorie un meci de cupă europeană în fața propriilor suporteri! Miercuri, 15 noiembrie, de la 19:00, The Troublemakers vor înfrunta gruparea belgiană Liege Basket în grupele European North Basketball League (ENBL).

Va fi prima partidă de baschet de anvergură europeană găzduită de orașul Voluntari, un eveniment care în urmă cu 10 ani nici nu era de imaginat. Astăzi însă, CSO are prima șansă să urce pe locul întâi în grupa de calificare și să își consolideze o viitoare prezență în playoff-ul unei competiții continentale.

Meciul va putea fi urmărit în direct pe Metropola TV, urmând să fie preluat inclusiv de un serviciu de streaming din Statele Unite ale Americii.

Forma de moment

Înaintea partidei, Voluntari ocupă locul 4, calificabil în playoff, cu 5 puncte în grupa B, la egalitate cu Siauliai, Zielona Gora și Newcastle Eagles. Ilfovenii au reușit două victorii din trei meciuri, toate disputate în deplasare.

De altfel, CSO va începe meciul de miercuri în formă maximă, având 5 victorii în ultimele 5 partide în toate competițiile.

Cu un lot reconstruit în vară, Voluntariul se remarcă printr-un joc consistent, un stil rapid, combinativ și foarte eficient. Experimentații Nicoară, Mitchell și Alex Olah dirijează fiecare fază a jocului, iar vedeta începutului de an este fără discuție, Trevor Allen. Americanul aflat la primul sezon cu Voluntari se dovedește un baschetbalist complet, cu viziune, viteză, detentă și mai ales precizie în aruncări. Publicul prezent meci de meci în sala „Gabriela Szabo” i-a învățat deja numele și îl aplaudă la fiecare reușită, în frunte cu Trouble, simpatica mascotă din Voluntari.

Rezultate CSO Voluntari în ENBL până acum:

Siauliai – Voluntari 85-77
Keila – Voluntari 53-82
Brno – Voluntari 72-75

 

Conform siteului de pariuri sportive NetBet, Voluntariul este în ușor avantaj și echipa ilfoveană pornește ca favorită împotriva belgienilor de la Liege.

CSO are 1,45 cotă la victorie (16,00 pentru egal, 3,00 pentru Liege). Dar mulți pariori ar putea  remarca faptul că, pe NetBet, un pariu pe „total puncte” la Peste/Sub 153,5 ar putea fi mai interesant la cotă de 1,85/1,85. Mai ales că Voluntariul a înscris minim 75 de puncte pe meci în cupele europene, iar Liege are, de asemenea, un atac prolific.

Cine sunt adversarii?

Liege este o echipă în căutarea gloriei de altădată. Cu un palmares interesant, trecutul este presărat cu multiple finale și trofee interne, dar și câteva sezoane bune în cupele europene. Dacă ultimii ani au fost mai degrabă modești, actualul sezon al belgienilor este foarte promițător, iar în campionatul intern al Belgiei și Olandei au produs câteva surprize, bătându-se în prezent pentru un loc de playoff. În ENBL au jucat abia un singur meci, pe care însă l-au câștigat categoric, 102-79 cu Zielona Gora (Polonia).

20 de lei biletul. Se poate cumpăra online

Cei care doresc să asiste la meci pot cumpăra deja bilete pe siteul blt.ro. Un tichet costă 20 de lei pentru adulți.

Pe lângă meci în sine, spectatorii se vor bucura și de show-ul de zile mari făcut de Spicy Dancers la fiecare meci jucat de Voluntari pe teren propriu.

Baschetbalistii voluntareni Mihail Miseailo si Trevon Litrell Allen se bucura dupa meciul de baschet masculin dintre CSO Voluntari si Dinamo Bucuresti, contand pentru Liga Nationala Getica 95, desfasurat in Sala Gabriela Szabo din Voluntari, vineri 3 noiembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Laszlo Polyak si Alexandre Christian Maticiuc in meciul de baschet masculin dintre CSO Voluntari si Dinamo Bucuresti, contand pentru Liga Nationala Getica 95, desfasurat in Sala Gabriela Szabo din Voluntari, vineri 3 noiembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Alexandru Lucian Olah se bucura dupa un cos realizat in meciul de baschet masculin dintre CSO Voluntari si Dinamo Bucuresti, contand pentru Liga Nationala Getica 95, desfasurat in Sala Gabriela Szabo din Voluntari, vineri 3 noiembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Baschetbalistii voluntareni Jay Thomas Shumate si Mihail Miseailo se bucura dupa un cos realizat de echipa lor in meciul de baschet masculin dintre CSO Voluntari si Dinamo Bucuresti, contand pentru Liga Nationala Getica 95, desfasurat in Sala Gabriela Szabo din Voluntari, vineri 3 noiembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Dan Lucas Tohatan in meciul de baschet masculin dintre CSO Voluntari si SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timisoara, contand pentru Liga Nationala Getica 95, desfasurat in Sala Gabriela Szabo din Voluntari, duminica 29 octombrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

 

Credit foto: Cătălin Soare, Răzvan Păsărică