Advertorial

(P) – Royale Union SG – Rangers: debut istoric pentru „Cenușăreasa” Belgiei

Liga Campionilor a ajuns la turul 3 preliminar. În această seară, de la ora 21:45, Royale Union Saint-Gilloise primește vizita celor de la Glasgow Rangers.
02.08.2022 | 14:55
P  Royale Union SG  Rangers debut istoric pentru Cenusareasa Belgiei
Royale Union SG – Rangers: debut istoric pentru „Cenușăreasa” Belgiei

Partida va intra în istoria clubului belgian. Echipa de la periferia capitalei Bruxelles se află la prima participare în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa. 

Meciul se vede Live Stream pe site-ul și în aplicația Superbet, unde ai SuperCote, SuperPariuri și Pariuri Speciale. Descoperă oferta completă pentru Royale Union SG – Glasgow Rangers și alege-ți favorita!

Debut istoric pentru Royale Union

Înființată în 1897, Royale Union Saint-Gilloise are în palmares 11 titluri de campioană a Belgiei, doar granzii Anderlecht și Club Brugge câștigând de mai multe ori competiția internă. Totuși, toate cele 11 trofee au fost obținute între 1903 și 1935. A urmat o perioadă de declin, galben-albaștrii jucând decenii bune în ligile inferioare. 

Revirimentul lui Union SG este legat de un englez. În 2018, Tony Bloom, proprietarul lui Brighton, a devenit acționar majoritar la clubul din cartierul Saint-Gilloise. După 3 ani, USG a reușit să promoveze în prima ligă, unde nu mai jucase de aproape 5 decenii. A fost o revenire comparată de fani cu celebra poveste a „Cenușăresei”. 

Cotată cu ultima șansă a cucerirea titlului, Royale Union a terminat pe primul loc sezonul regular, pentru ca în play-off să încheie pe poziția a doua, la 4 puncte în spatele campioanei Club Brugge. Performanța din 2021/22 i-a adus lui USG prima participare din istorie în Liga Campionilor, unde debutează în turul 3 preliminar, împotriva celor de la Glasgow Rangers. 

Va fi al treilea meci oficial din acest sezon. În primele două etape din campionatul Belgiei, USG a scos un egal, 1-1, la St. Truiden, câștigând apoi cu 1-0 împotriva celor de la Charleroi. Pentru că micuțul stadion Joseph Marien (9.300 locuri) nu este omologat de UEFA, partida se va disputa la Leuven, pe Den Dreef.

Scoțienii visează la grupe

Dacă belgienii sunt la prima participare în Liga Campionilor, Glasgow Rangers a ajuns la 32 de prezențe în competiție și încearcă să ajungă în grupe pentru prima oară din 2010 încoace. 

În sezonul trecut al UCL, scoțienii au fost eliminați de Malmo, chiar în turul 3 preliminar, „retrogradând” în Europa League, unde au ajuns până în finală. Echipa lui Van Bronckhorst a fost la un pas de cucerirea celui de-al doilea trofeu european din istoria clubului, după Cupa Cupelor  din 1972, pierzând la lovituri de departajare împotriva celor de la Eintracht Frankfurt. 

În continuare nerefăcut după operația la genunchi suferită în februarie, Ianis Hagi nu este în lotul lui Rangers. Medicii scoțieni anunțând că, în cel mai optimist scenariu, internaționalul român va fi apt de joc abia în luna decembrie. 

Sâmbătă, echipa din Glasgow a început sezonul intern cu o victorie cu emoții pe terenul celor de la Livingston. „Albaștrii” au fost conduși la pauză cu 1-0, marcând în repriza secundă golurile care au adus victoria vicecampioanei. 

Pentru o victorie în Belgia, Rangers are la Superbet cotă 2.60, în timp ce Royale Union SG a primit cotă 2.80 pentru un succes împotriva scoțienilor. 

Royale Union – Rangers se joacă și în SuperSocial. Intră și tu în cea mai mare comunitate de SuperPariori din România și găsește inspirație pentru biletele tale verzi!

Echipe probabile

Royale Union SG: Moris – Van Der Heyden, Burgess, Sykes – Nieuwkoop, Lazare, Lynen, Teuma, Adingra – Lapoussin, Vanzeir

Rangers: McGregor – Souttar, Goldson, Barišić, Tavernier – Davis, Kamara, Lundstram – Lawrence, Čolak, Kent