Advertorial

(P) – Steaua Roșie – Partizan: Eternul Derby al Belgradului

Astăzi, ora 19:00, Marakana din Belgrad va fi cel mai fierbinte punct din fotbalul european. Una dintre cele mai mari rivalități ale continentului, Steaua Roșie - Partizan, își consumă un nou episod, finala Cupei Serbiei
26.05.2022 | 14:57
P  Steaua Rosie  Partizan Eternul Derby al Belgradului
(P) - Steaua Roșie – Partizan: Eternul Derby al Belgradului

Nu ai cont la Superbet? Deschide unul acum și prinde super cotele pentru Eternul Derby al Belgradului!

Super specialistele Cupei

Din 1945 încoace, anul înființării ambelor echipe, Steaua Roșie și Partizan au cucerit împreună 41 de Cupe. Cu 25 de trofee, „Zvezda” conduce în această ierarhie, care include și performanțele din fosta Iugoslavie, dar și cea din perioada uniunii statelor Serbia și Muntenegru, în timp ce alb-negrii și-au trecut în cont 16.

În actuala organizare a fotbalului din Serbia însă, situația stă cu totul altfel. Începând cu 2006, Partizan a avut performanțe mai bune, câștigând 7 Cupe, cu 3 în plus față de Steaua Roșie.

În acest interval, au mai existat doar 3 finale între cele două rivale, cele din 2017 și 2019 fiind adjudecate de alb-negri cu același scor, 1-0. În sezonul trecut, echipa lui Dejan Stankovic și-a luat revanșa și a cucerit trofeul la loviturile de departajare, după 0-0 timp de 120 de minute.

Drumul spre Marakana

Steaua Roșie nu a primit nici măcar un gol în actuala ediție a Cupei Serbiei. În 16-imi, „Zvezda” a trecut cu 1-0 de FK Indija, repetând rezultatul și în faza următoare, cu Radnicki Nis. Au urmat o victorie cu 4-0 împotriva celor de la Backa Topola și un succes categoric, 8-0 cu Novi Pazar, în semifinale.

Nici Partizan nu a avut parte de prea multe emoții în drumul spre finala de pe Maracana, încasând primul gol abia în penultimul act. 3-0 cu Trayal Krusevac, 1-0 cu FK Dubocica și 2-0 cu FK Loznica au fost rezultatele alb-negrilor până în semifinala cu Vojvodina Novi Sad, câștigată cu 2-1.

La Superbet, pentru o victorie în timpul regulamentar, Steaua Roșie are cotă 2.15, în timp ce Partizan a primit cotă 3.75. Descoperă oferta completă pentru finala Cupei Serbiei!

Steaua Roșie caută al doilea event consecutiv

Poate fi un final perfect de sezon pentru Steaua Roșie. Trupa lui Stankovic a cucerit al cincilea titlu consecutiv în Serbia și încearcă să repete eventul de anul trecut. Alb-roșiii au terminat campionatul la 2 puncte peste Partizan, cu care s-au întâlnit de trei ori în 2021/2022. În sezonul regular, „Zvezda” a remizat, 1-1, pe terenul rivalilor, câștigând apoi cu 2-0 returul de pe Marakana. Singura întâlnire din play-off, disputată chiar în prima rundă, s-a încheiat 0-0 și a consemnat al șaselea meci la rând fără eșec în fața echipei lui Aleksandar Stanojevic.

Acel derby, jucat tot pe cel mai mare stadion din Belgrad, a fost ultimul meci pe care ambele echipe nu au reușit să-l câștige. Steaua Roșie și Partizan se înfruntă în finala Cupei după 7 victorii consecutive, în toate competițiile.

Super meciul de pe Marakana se joacă și în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România. Intră în aplicație și vezi pronosticurile celorlalți Super Pariori pentru finala Steaua Roșie – Partizan!