News

Panică pe un aeroport din Australia, după ce cauciucul unui avion a explodat și a afectat aripa

30.09.2019 | 10:55
Panica pe un aeroport din Australia dupa ce cauciucul unui avion a explodat si a afectat aripa

A fost panică pentru 76 de pasageri ai unui avion al companiei Qantas Airways. Aeronava a trebuit să se întoarcă pe aeroportul din Brisbane la puțin timp după decolare. Asta după ce i-ar fi explodat un cauciuc în zbor. Avionul zbura pe ruta Brisbane – Mackay, în Australia, când unul dintre cauciucuri a explodat și a avariat una dintre aripi.

Panică în Australia, acolo unde un avion a suferit o explozie în aer

Aeronava a trebuit să ardă foarte mult combustibil și să zboare în  cerc timp de o oră și jumătate pentru a putea să se întoarcă pe aeroportul din Brisbane. Toți cei 76 de pasageri de la bord au fost însă în siguranță. Pasagerii au spus că au auzit o bubuitură puternică și apoi pilotul a anunțat că a explodat un cauciuc.

Un operator de pe pista aeroportului, martor la eveniment, susține că a văzut un cauciuc „tăiat pe toată partea stângă” și că a găsit și o bucată mare din cauciuc. Pasagerii și-au continuat deplasarea cu o altă aeronavă și au ajuns la destinație duminică. Qantas Airways a transmis că nu a fost o aterizare de urgență și că investighează explozia, arată cei de la CNN.

Explozie pe un aeroport din Australia
Explozie pe un aeroport din Australia. Un avion al companiei Qantas a rămas fără un cauciuc *foto: the independent

Aterizare de urgență și pe Aeroportul Otopeni, în urmă cu câteva săptămâni

Aterizările de urgență sunt o procedură standard pentru piloții de aeronave. Și pasagerii români nu au fost păsuiți de astfel de momente. Astfel, o aeronavă care opera pe ruta Londra – Iași a fost nevoită să se întoarcă pe aeroportul Otopeni după ce un flaps al avionului s-a defectat. Pilotul a considerat că pista aerodromului moldovean nu este suficient de lungă. Astfel, avionul a aterizat în siguranță pe Aeroportul din Otopeni, asta după ce a circulat mai mult timp în aer până au primit aprobarea să aterizeze.