Sport

Ce cadou a primit la Vatican Suveranul Pontif din partea urmașilor fostului campion de Formula 1, brazilianul Ayrton Senna

18.04.2019 | 15:32
Ce cadou a primit la Vatican Suveranul Pontif din partea urmasilor fostului campion de Formula 1 brazilianul Ayrton Senna
ADVERTISEMENT

Miercuri, 17 aprilie, în Săptămâna Mare la catolici Suveranul Pontif a avut plăcuta surpriză de a primi un cadou cu totul special din partea urmașilor fostului mare campion mondial de Formula 1, brazilianul Ayrton Senna, decedat în 1994 în urma unui grav accident suferit în timpul cursei de la Imola, cea mai neagră cursă din istoria competiției, pentru că în trei zile, antrenamente, calificări, cursă, au murit doi piloți, Senna și austriacul Roland Ratzenberger, iar al doilea brazilian, Rubens Barrichello, a suferit răni serioase, dar a scăpat cu viață.

Papa Francisc a primit un cadou din partea urmașilor mareului campion de Formula 1, Ayrton Senna

Pentru brazilieni Senna a fost idol și moartea lui a întristat o țară întreagă. Printre cei care au fost fani ai pilotului din Țara Cafelei, care obișnuia să accelereze la maxim când era pe pistă, s-a numărat și actualul Suveran Pontif, Papa Francisc. La 25 de ani de la tragicul eveniment Papa a primit un neașteptat cadou din partea urmașilor marelui campion.

ADVERTISEMENT

Totul a început în 2016, când mama lui Senna, Nadine, și-a rugat nepoata, Paula Senna Lalli, care este artist plastic, să îi facă un bust lui Ayrton, pentru a comemora dispariția sa fulgerătoare. Trei ani a muncit Paula Senna Lalli la realizarea operei de artă, fiind atentă la fiecare detaliu, pentru că știe că bunica Nadine este foarte pretențioasă la cel mai mic amănunt.

Papa Francisc a primit la Vatican din partea urmașilor lui Ayrton Senna un bust și o cască ale fostului campion mondial
Papa Francisc a primit la Vatican din partea urmașilor lui Ayrton Senna un bust și o cască ale fostului campion mondial

Opera de artă a fost realizată de nepoata fostului mare campion de Formula 1

Paula nu a putut însă face deplasarea la Vatican, întrucât peste câteva zile va deveni mamă pentru a doua oară și a apelat la sora ei Bianca, aceasta fiind directorul Institulului Ayrton Senna, să meargă la Roma și să îi înmâneze bustul fostului mare campion, cu trei titluri în palmares Papei, pentru a fi păstrat în Muzeul de la Vatican .

ADVERTISEMENT

Bustul a fost făcut întâi din lut și apoi îmbrăcat în bronz și se numește Meu Ayrton, adică Ayrton al meu. Lucrarea a primit aprobarea bunicii Nadine și Bianca a plecat la Vatican, unde a oferit cadoul Papei, împreună cu o cască a lui Ayrton Senna. Papa a fost foarte încântat și emoționat și a promis că va păstra opera în Muzeul Vaticanului.