News

Papa Francisc, discuții cu jurnaliștii români în avionul care îl aducea la București! „Sper ca vremea să țină cu noi”

31.05.2019 | 11:44
Papa Francisc discutii cu jurnalistii romani in avionul care il aducea la Bucuresti Sper ca vremea sa tina cu noi

Papa Francisc a avut nenumărate discuții cu jurnaliștii români în avionul care îl aducea la București! Suveranul Pontif a venit la ziariști la ora 10;15, ora României si le-a multumit că îi sunt alături și pentru munca pe care o aceștia o fac. Papa le-a transmis că speră ca vremea să țină cu cei prezenți la sărbătoare. Nu s-a terminat aici. Papa Francisc a venit apoi la fiecare jurnalist în parte. Unii i-au oferit cadouri, în timp ce alții l-au rugat să atingă și să binecuvânteze diferite obiecte.

Papa Francisc, discuții cu jurnaliștii români în avionul care îl aducea la București!

De renarcat că Suveranul Pontif a transmis și un mesaj pe Twitter, înaintea vizitei sale istorice de trei zile în România. “Mâine voi merge în România ca un pelerin, pentru a merge împreună cu fraţii noştri din Biserica Ortodoxă Română şi cu credincioşii catolici. Vă cer, rugaţi-vă pentru mine”, a scris Papa Francisc, pe contul de Twitter. De altfel, Papa Francisc a spus, în mesajul transmis luni, la TVR1, înaintea vizitei sale în România, că vine între români pentru a „merge împreună”.

„Dragi fraţi şi surori din România, mai sunt doar câteva zile până la călătoria care mă va aduce în mijlocul vostru. Gândul acesta mă bucură şi îmi doresc încă de pe acum să vă adresez tuturor salutul meu cel mai cordial.Vin în România, ţară frumoasă şi primitoare, ca pelerin şi frate şi le mulţumesc pelerinilor şi celorlalte autorităţi ale statului pentru că m-au invitat şi pentru deplina colaborare.

Papa Francisc, discuții cu jurnaliștii români în avionul care îl aducea la București!Papa Francsisc
Papa Francisc, la primii pași pe tărâm românesc. Sursa foto – Digi 24

Mesajul Papei înainte de vizita în România

Trăiesc deja bucuria intâlnirii cu patriarhul şi cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române, pecum şi cu păstroii şi fredincioşii catolici. Legăturile de credinţă care ne unesc vin încă de la apostoli în special de la legătura care îi unea pe Petru şi pe Andrei, cei care, potrivit tradiţiei, au adus credinţa pe pămîntul vostru. Fraţi de sânge au fost toţi fraţi şi în vărsarea sângelui pentru Domnul.

Şi printre voi au fost atâţia martiri, chiar în timpurile recente, precum şi cei şapte episcopi greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclama fericiţi.”, a spus Papa Francisc în mesajul către români, transmis de TVR1.