News

Papa Francisc folosește în România un „papamobil” conceput la uzinele Dacia! SPP-ul și-a dat acordul asupra mașinii

31.05.2019 | 11:38
Papa Francisc foloseste in Romania un papamobil conceput la uzinele Dacia SPPul sia dat acordul asupra masinii

Papa Francisc folosește pentru vizita în România un „papamobil” conceput chiar la uzinele Dacia! Echipa Serviciului de Protecție și Pază a lucrat și ea pentru realizarea automobilului, acesta fiind special pregătit pentru un asemenea eveniment. Suveranul Pontif a văzut deja mașina și a fost încântat de ea.  ”Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă.

Papa Francisc folosește în România un „papamobil” conceput la uzinele Dacia!

Momentul utilizării papamobilului românesc este decis, dar din motive de securitate această informaţie nu poate fi făcută publică deocamdată”, au transmis organizatorii vizitei. Aceștia au mai precizat că membrii echipei SPP, desemnaţi să asigure protecţia Papei pe toată durata vizitei în România, au fost selectaţi dintre ofiţerii cu experienţă, care au participat la misiuni ale acestui serviciu în teatrele de operaţii.

”Echipa SPP a fost primită, în cursul lunii aprilie, la Vatican. Sfântul Părinte şi-a manifestat încrederea în profesionalismul şi dăruirea ofiţerilor de protecţie români, pe care i-a binecuvântat. Din echipa de protecţie din România a Suveranului Pontif fac parte pe lângă ofiţerii SPP şi doi ofiţeri din garda Vaticanului, unul dintre ei fiind aghiotantul personal”, au mai adăugat organizatorii vizitei Suveranului Pontif.

Papa Francisc folosește în România un „papamobil” conceput la uzinele Dacia! Papamobil
Serviul de Protecție și Pază se va afla mereu lângă papamobil. Sursă foto – SPP

Echipa SPP, a doua oară lângă Suveranul Pontif

Tot echipa care s-a ocupat de venirea lui Papa Francisc în România a spus că trupa SPP care îl apără pe Suveranul Pontif în aceste 3 zile a desfăşurat deja o misiune comună la Roma cu cei de la protecția Vaticanului. De remarcat că Sfântul Părinte va folosi, pe lângă maşina românească, şi două papamobile ce vor fi aduse de la Vatican, conform afirmaţiilor lui Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

Trebuie specificat că Suveranul Pontif se va afla în ţara noastră de vineri până duminică, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România. Astfel, pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.