Life

Papa Francisc, indulgent cu cei care au relații în afara căsătoriei. “Nu este cel mai mare păcat”

Papa Francisc a stat de vorbă cu jurnaliștii în timpul unui zbor din Grecia în Italia. Acesta le-a răspuns la mai multe întrebări și a vorbit despre "cel mai mare păcat".
09.12.2021 | 16:14
Papa Francisc indulgent cu cei care au relatii in afara casatoriei Nu este cel mai mare pacat
ADVERTISEMENT

Papa Francisc a decis să clarifice o curiozitate pe care mulți o au. Care este cel mai mare păcat?

Suveranul Pontif le-a spus jurnaliștilor că nu este vorba despre sexul în afara căsătoriei, ci despre mândria și ura pe care oamenii o poartă în suflet.

ADVERTISEMENT

Declarație vine în contextul în care Arhiepiscopul Parisului a fost implicat într-un scandal uriaș. Presa a scris că, Michel Aupetit ar fi fost implicat într-o relație cu o femeie. Acesta și-a dat demisia, chiar dacă a negat orice acuzație.

Papa Francisc, indulgent cu cei care au relații în afara căsătoriei. “Nu este cel mai mare păcat”

Papa Francisc a lămurit un subiect sensibil. Și anume, care este cel mai mare păcat. Suveranul Pontif în vârstă de 84 de ani le-a răspuns jurnaliștilor la o serie de întrebări în timp ce se întorcea din Grecia.

ADVERTISEMENT

A fost întrebat care este cel mai mare păcat, iar răspunsul i-a luat prin surprindere pe mulți. În opinia sa, sexul în afara căsătoriei nu este cel mai mare păcat, ci mândria și ura pe care oamenii o poartă în suflet.

“Păcatele cărnii nu sunt cele mai mari, însă ura și mândria sunt!”, le-a spus Papa Francisc jurnaliștilor.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii au dorit să afle opinia Suveranului Pontif în această chestiune, după ce în Franța a avut loc un scandal în care a fost implicat Arhiepiscopul Parisului. Potrivit presei, Michel Aupetit ar fi avut relații intime cu o femeie, lucru care este interzis.

Arhiepiscopul Parisului a negat acuzațiile, dar a decis să se retragă din funcția pe care o ocupa. Mai mult, Papa Francisc i-a acceptat demisia.

ADVERTISEMENT

Acesta a spus că a preferat să ia această decizie în cazul lui Michel Aupetit din cauza bârfelor.

“Am gestionat prost situația cu o persoană care a fost în contact cu mine de multe ori. Toți suntem păcătoși. Aupetit este un păcătos. Așa sunt și eu. Așa a fost și Petru, cel care a fondat Biserica lui Hristos.

Când bârfa crește și crește și înlătură numele bun al cuiva, el nu poate guverna.

Aceasta este o nedreptate. De aceea am acceptat demisia lui Aupetit: nu pe altarul adevărului, ci pe altarul ipocriziei”, a spus acesta potrivit Daily Mail.

ADVERTISEMENT