Fotbal international

Papa Francisc, socios al unui club din Argentina! Suveranul Pontif este mare fan al lui Lionel Messi: “E foarte bun, dar nu este Dumnezeu”

31.05.2019 | 11:10
Papa Francisc socios al unui club din Argentina Suveranul Pontif este mare fan al lui Lionel Messi E foarte bun dar nu este Dumnezeu

Papa Francisc este un mare fan al fotbalului şi deţine un carnet de socios la un club din Argentina. Ca orice sud-american, Suveranul Pontif are o echipă de suflet în ţara natală şi ţine cu San Lorenzo de Almagro, formaţie care evoluează în prima ligă argentiniană. În perioada 31 mai-2 iunie, Papa Francisc va vizita România, la 20 de ani distanţă de când Papa Ioan Paul al II-lea a fost în ţara noastră.

Papa Francisc, socios al unui club din Argentina. Are carnet de membru din 2008

Papa Francisc este socios al clubului San Lorenzo de Almagro din 12 martie 2008, când Oscar Lucchini, un alt mare fan al echipei, i-a înmânat cardul de membru al clubului din Argentina. “Mi-a spus că suferă mereu când joacă San Lorenzo”, a povestit argentinianul după ce s-a întâlnit cu Suveranul Pontif.

Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la TyC Sports, Papa Francisc a vorbit despre copilărie, atunci când juca fotbal. Chiar dacă nu a intrat în prea multe detalii, Suveranul Pontif s-a descris ca fiind un “patadura”, termen folosit în Argentina pentru un fotbalist care nu este prea talentat. “Eram patadura, nu jucam prea bine. Stăteam în defensivă, dar preferam mai mult să fiu pe terenul de baschet. În 1946 (n.r. când avea 10 ani) am fost la toate meciurile jucate de San Lorenzo”, a declarat Papa Francisc.

Papa Francisc, socios al unui club din Argentina
Papa Francisc, socios al unui club din Argentina

Lionel Messi l-a impresionat pe Papa Francisc

Pe lângă faptul că este fan al lui San Lorenzo, Papa Francisc este un suporter al lui Lionel Messi. Recent, Suveranul Pontif a vorbit într-un interviu despre vedeta Barcelonei, fiind întrebat dacă este un sacrilegiu atunci când argentinianul este comparat cu Dumnezeu.

“În teorie, este un sacrilegiu. Nu poţi spune. Credeţi că e Dumnezeu? Eu nu. Oamenii spun Dumnezeu cum spun ‘te ador’. Este o expresie populară pentru a spune că este un zeu cu mingea la picior. Evident, este agreabil să-l vezi jucând. Este un foarte bun jucător, dar nu este un Dumnezeu”, a spus Papa Francisc.

Echipa naţională de fotbal feminin a Vaticanului a primit binecuvântarea Papei

Pe 26 mai, echipa naţională de fotbal feminin a Vaticanului a jucat primul meci din istorie, iar formaţia a primit binecuvântarea Papei Francisc. “Le-a impulsionat pe femeile din Vatican să facă parte din această echipă. Avem echipa masculină de 48 de ani şi era normal ca şi femeile care lucrează aici să poată practica sportul”, a spus Danilo Zennaro, reprezentatul sportului din Vatican.