Fotbal intern

Papură a fost dat afară de la Craiova. Înlocuitorul a fost la FCU

19.07.2018 | 15:16
Papura a fost dat afara de la Craiova Inlocuitorul a fost la FCU

Papură a fost dat afară de la Craiova. Fostul căpitan al Universității Craiova nu mai ocupă funcția de antrenor principal al echipei a doua, după ce conducerea formației lui Mihai Rotaru a decis înlocuirea acestuia cu Dragoș Bon.

Devis Mangia a prins putere absolută în club după ce a câștigat în această vară Cupa României cu formația lui Mihai Rotaru, iar Cornel Papură, omul care a antrenat U Craiova 2, a simțit pe propria piele lucrul respectiv.În urmă cu câteva zile fostul internațional, component al Generației de Aur, dar prezent și la Campionatul Mondial din SUA, a fost înlocuit cu Dragoș Bun cel care a activat ca antrenor la U 17 și a câștigat pentru olteni Supercupa României la Liga Elitelor. Însă Dragoș Bon este și omul care a lucrat la FC Universitatea Craiova ca antrenor secund al lui Nicolo Napoli, dar și ca antrenor principal al echipei lui Adrian Mititelu pentru o scurtă perioadă, în campionatul 2013-2014, atunci când cei de la FCU se aflau în Liga 2.

Papură a fost dat afară de la Craiova. Înlocuitorul a fost la FCU

Însă FANATIK.RO a aflat că fostul internațional Cornel Papură nu s-a mai aflat în grațiile antrenorului de la prima echipă, Devis Mangia după ce italianul a considerat că antrenorul de la echipa a doua nu îi urmează toate sfaturile. Mangia i-a cerut fostului căpitan al Universității Craiova să joace la echipa a doua în sistemul 3-4-3, iar uneori îi trimitea acestuia la antrenament pe antrenorii săi secunzi pentru a vedea cum lucrează tehnicianul în vârstă de 44 de ani. Însă nici Mihai Rotaru nu mai era în ultimul timp  mulțumit de antrenorul său de la echipa a doua, mai ales că acesta s-a opus aducerii în Bănie a unui junior talentat pe care însă oltenii l-au pierdut între timp după ce a semnat cu altă echipă. Astfel, șefii au decis înlocuirea lui Cornel Papură cu Dragoș Bon, cel care se afla de ceva timp în curtea centrului de copii și juniori al Craiovei.

Papură a fost dat afară de la Craiova. Dragoș Bon a fost antrenor secund și antrenor principal la FCU
Papură a fost dat afară de la Craiova. Înlocuitorul acestuia, Dragoș Bon a fost antrenor secund și antrenor principal la FCU

Contactat de către FANATIK.RO, Cornel Papură, fostul antrenor principal al lui U Craiova 2 a vorbit despre situația sa. ” Eu vreau să vă spun că despărțirea s-a făcut de comun acord. Însă nu este clar ce voi face în continuare, că mă voi ocupa de scauting pentru Craiova sau că voi pleca în altă parte. Momentan nici eu nu sunt foarte sigur de ce voi face pe viitor. Dar ca să fiu foarte sincer mie îmi place să antrenez, iar dacă o să am o ofertă sau o nouă posibilitate, atunci o să fac acest lucru. Dețin licența PRO. Din punctul meu de vedere eu consider că am avut o relație ok cu Devis Mangia, iar dacă în unele meciuri am schimbat sistemul de joc, pentru că l-am schimbat și eu, nu am făcut-o că mi-a cerut Devis Mangia. Am făcut așa ceva pentru că la vremea respectivă a fost dorința conducerii”, a spus Papură.

Papură a fost demis de la Craiova

Cornel Papură este unul dintre foștii căpitani ai Universității Craiova, dar și membru al Generației de Aur. Sub tricolor omul care a antrenat U Craiova 2 a jucat în 15 partide. La Campionatul Mondial din SUA, Anghel Iordănescu l-a trimis pe Papură pe teren din postura de rezervă. În Liga 1 Betano acesta a mai jucat pentru FC Național. Primul său transfer în străinătate a fost în 1996, atunci când a semnat cu Rennes.

Papură a fost dat afară de la Craiova. Fostul căpitan al Universității Craiova a fost înlocuit cu Bon