News

Parchetul General: 5 dosare de viol și răpire, închise în mod nejustificat de procurorii din Caracal

25.09.2019 | 11:38
Parchetul General 5 dosare de viol si rapire inchise in mod nejustificat de procurorii din Caracal

Parchetul General a finalizat controlul început la finalul lunii iulie la Caracal și a descoperit că procurorii din Olt au închis în mod neîntemeiat 5 dosare de viol și răpire. Controlul a fost comandat de procurorul general Bogdan Licu vara aceasta, ca urmare a tragediei care a avut loc la Caracal.

Parchetul General a descoperit grave nereguli la Caracal, altele decât în cazurile Alexandra și Luiza

Parchetul a publicat primele concluzii în urma controalelor desfășurate la Caracal și a descoperit o serie de deficiențe privind modul în care au acționat procurorii în mai multe cazuri de viol și lipsire de libertate. Instituția condusă de Licu a sesizat deja Inspecția Judiciară cu privire la activitatea procurorilor.

S-a dispus „solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova de a dispune măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor constatate și îmbunătățirii activității Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal”, transmite PÎCCJ printr-un comunicat de presă.

bogdan licu, procuror șef parchetul general
Procurorul General susține că au fost închise în mod nelegal 5 dosare de viol și răpire, la Caracal. Sursa foto: știrileprotv.ro

Activitatea procurorilor va fi reevaluată

De asemenea, s-a dispus și „solicitarea conducerii Inspectoratului General al Poliției Române de a întreprinde demersurile necesare în vederea soluționării cu celeritate a cauzelor aflate în instrumentarea organelor de cercetare penală”.

Totodată se va reevalua activitatea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, iar cei vizați vor plăti cu funcția și riscă dosare penale pentru grave abateri. Procurorii care au închis ochii la cazurile de răpire și viol riscă inclusiv pușcăria pentru că pot fi acuzați de abuz în serviciu.

 

Tags: