Parfait Mandanda semnează cu Dinamo Bucureşti! Ce portar îşi ia Mircea Rednic! E fratele celebrului goalkeeper de la Marseille! EXCLUSIV

EXCLUSIV FANATIK
Andrei Trifan    Cristi Coste   
în Dinamo
22/02/2019, 10:30
Parfait Mandanda semnează cu Dinamo Bucureşti! Ce portar îşi ia Mircea Rednic! E fratele celebrului goalkeeper de la Marseille! EXCLUSIV EXCLUSIV FANATIK
Parfait Mandanda semnează cu Dinamo. Ce portar îşi ia Mircea Rednic

Formaţia din Ştefan cel Mare continuă achiziţiile. FANATIK a aflat numele viitorului portar al “câinilor”. După ce varianta Pirard a picat în ultimul moment, Mircea Rednic a găsit un alt goalkeeper de top. Parfait Mandanda semnează cu Dinamo Bucureşti.

El aparţine de clubul belgian Charleroi şi va fi împrumutat la Dinamo până în vară, când Rednic va putea să îl cumpere definitiv.

Parfait Mandanda semnează cu Dinamo Bucureşti. Are 29 de ani şi e din 2011 la Charleroi

Împrumutul lui Parfait Mandanda a fost urgentat de Mircea Rednic, care nu a fost convins de prestaţiile lui Sean McDermott între buturile lui Dinamo. “Va sosi un portar pe care îl cunosc bine din Belgia. Este un goalkeeper care are pregătirea la zi și pe care îl vom putea folosi foarte repede, eventual chiar în meciul de duminică, de la Călărași“, declara Rednic.

Antrenorul alb-roşilor a avut negocieri cu mai mulţi portari, iar favorit părea să fie Lucas Pirard, de la Standard Liege. Fost internaţional Under 21 al Belgiei, Pirard nu prea juca şi ar fi vrut să plece de la Standard, dar nu s-a înţeles cu Dinamo. Sursele FANATIK susţin că primul care a răspuns afirmativ chemării tehnicianului a fost Parfait Mandanda.

Acesta are 29 de ani şi joacă la Charleroi din 2011. Mandanda, care a fost format la Stade Malherbe de Caen şi apoi la Girondins Bordeaux, este fratele mult mai cunoscutului portar Steve Mandanda, internaţionalul francez de la Olympique Marseille. Acum, portarul care vine la Dinamo este în căutarea unei noi aventuri, în condiţiile în care şansele să fie titular la Charleroi sunt zero pentru că la formaţia belgiană se află doi conaţionali cu meciuri în Ligue 1: Remy Riou şi Nicolas Penneteau!

Parfait şi Steve Mandanda, într-o poză rară
Idolul declarat al lui Parfait Mandanda este fratele său mai mare, Steve, care a evoluează la Olympique Marseille

Are selecţii în naţionala DR Congo

Născut în Franţa, la Nevers, Parfait Mandanda a ales să reprezinte naţionala statului DR Congo. Parfait, care se va lupta la Dinamo pentru titularizare cu Sean McDermott, a avut o selecţie pentru selecţionata U 21 a Franţei, dar a decis că vrea să îmbrace tricoul ţării africane. El a strâns de-a lungul carierei 7 selecţii pentru ţara sa.

Parfait Mandanda cu mingea în mână
Parfait Mandanda mai are trei fraţi care joacă fotbal şi toţi sunt portari ca şi el

Interesant este că în familia Mandanda mai există doi fraţi care joacă fotbal, pe lângă Steve şi Parfait. Este vorba despre Riffi Mandanda, la US Boulogne, şi Over Mandanda, la Girondins Bordeaux. Şi aceştia sunt tot goalkeeperi, ducând la patru numărul fraţilor care apără în fotbalul mondial, un adevărat record în istoria acestui sport.

Închide ×