News

Părinții copiilor care au ratat simularea evaluării naționale, chemați la școală! Ce spune Ecaterina Andronescu

Autor: Bogdan Solomon | 24.03.2019 | 15:55
Ecaterina Andronescu ia măsuri după rezultatele slabe obținute la simularea evaluării naționale

Ecaterina Andronescu a trecut la fapte după afișarea rezultatelor la simularea evaluării naționale. Ministrul Educației vrea ca părinții elevilor claselor a VII-a și a VIII-a care au obținut note mici la aceste probe, să fie chemați la școală, pentru a discuta cu profesorii.

Părinții elevilor cu rezultate slabe, vor fi chemați la școală

Împreună cu cadrele didactice, părinții trebuie să găsească soluții potrivite pentru a crește performanțele elevilor, în vederea examenelor propriu-zise din vară. Ministrul Educației anunță că analiza profesorilor de limba română și matematică trebuie să aibă loc în fiecare clasă.

„Ce facem cu aceste simulări, cu aceste rezultate? Am avut ieri o videoconferință cu toți inspectorii școlari și le-am adresat rugămintea să facă o analiză, nu numai la nivelul inspectoratului, pentru că sunt diferențe mari între județe, să știți, chiar sunt diferențe mari. Și în fiecare clasă profesorii de matematică și de română trebuie să facă analiza și cu elevii, și cu părinții acestora. Ca împreună să găsească soluțiile pentru a face pregătirea remedială de care acești elevi au nevoie” , a declarat Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu a decis ca vacanțele elevilor să fie mai scurte
Ecaterina Andronescu a decis ca vacanțele elevilor să fie mai scurte

Ecaterina Andronescu anunță vacanțe mai puține pentru elevi

Ecaterina Andronescu a declarat că, începând cu anul școlar aflat în desfășurare, elevii vor avea parte de mai puține zile de vacanță. Două schimbări am făcut în patru luni și anume noua metodologie pentru manuale și noua structură a anului școlar. Pentru că semestrul I era franjurat (…) Semestrul se încheie pe 21 decembrie și semestrul II începe după trei săptămâni de vacanță și are o vacanță de două săptămâni în perioada sărbătorilor de Paște” , a anunțat ministrul Educației.

Aceasta este schimbarea. Mi se pare mult mai adecvată chiar dacă mulți reproșează dezechilibrul ușor între semestre: unul are 15 săptămâni,celălalt are 20 de săptămâni. Dar cel mai lung are în interiorul lui două săptămâni de vacanță, de sărbătorile pascale” , a mai spus Ecaterina Andronescu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!