News

Părinții cu copii antepreșcolari, bani de la stat! 710 lei pot intra în bugetul familiei pentru fiecare copil în parte

01.10.2019 | 14:15
Părinții pot lua până la 71- lei de copil. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Părinții cu copii antepreșcolari ar putea să primească bani de la stat! Este adevărat că trebuie îndeplinite anumite condiții. Astfel, un proiect propus recent vrea să ofere un ajutor de la stat pentru părinții menționați mai sus. Ajutorul ar putea ajunge până la 710 lei pentru fiecare copil. În expunerea de motive se invocă argumente precum scăderea drastică a natalității dar și numărul scăzut de creșe și grădinițe.

Părinții cu copii antepreșcolari, bani de la stat!

„Fenomenul scăderii natalității nu este izolat în România, majoritatea țărilor dezvoltate suferind de această problemă. România se află în situația unei lipse acute de creșe și grădinițe pentru copii de varsta prescolară, iar cele existente sunt într-o stare neadcvată de funcționare, mult prea puține fiind cele modernizate și conforme cu ceea ce este nevoie la ora actuală.

ADVERTISEMENT

Mai mult, deși numărul creșelor și a grădinițelor private este în creștere, numărul acestora nu acoperă cererea de înscriere, iar mulți părinți nu își permit o astfel de instituție privată”, se arată în inițiativa legislativă. Trebuie specificat că bani pot să primească strict părinții sau părintele singur al copilului la care acesta locuiește în mod statornic sau reprezentantul legal al copilului la care acesta locuiește în mod statornic.

Părinții cu copii antepreșcolari, bani de la stat! Bani
Familiile numeroase pot încasa bani mulți de la stat. Sursa foto – facebook

710 lei pot intra în bugetul familiei pentru fiecare copil în parte

Pentru a face acest lucru trebuie ca venitul pe membru de familie să nu depășească suma de maximum 3.500 de lei net pentru a putea încasa ajutorul pentru bonă. Concret, 710 lei pot lua părinții pentru venituri nete pe membru de familie de până la 2.080 de lei. 550 lei pentru venituri nete pe membru de familie de până la 2.081 – 2.500 lei și 390 lei pentru venituri nete pe membru de familie de până la 2.501 – 3.000 lei

ADVERTISEMENT

Mai există o categorie, cea în care părinții încasează 250 lei pentru venituri nete pe membru de familie de până la 3.001 – 3.500 lei. Mai sus de această sumă se consideră că părintele sau părinții se pot descurca.

 

Tags: