Simona Halep

Lumea crede în Halep! Cota Simonei la câștigarea Roland Garros 2019 scade vertiginos

01.06.2019 | 00:30
Lumea crede in Halep Cota Simonei la castigarea Roland Garros 2019 scade vertiginos

Simona Halep a câștigat două partide la Roland Garros, ambele cu emoții, după ce a fost nevoită de fiecare dată să joace set decisiv, dar se pare că a făcut suficient pentru a-i convinge pe pariori. În special în condițiile în care favoritele părăsesc pe capete competiția în această săptămână, cota Simonei Halep la apărarea trofeului parizian a scăzut vertiginos față de start, în urmă cu mai puțin de o săptămână.

Înainte de 26 mai, când a avut loc startul turneului, Simona Halep avea o cotă de 5,25 pentru obținerea unui nou titlu. Bookmakerii o considerau favorită numărul unu pe româncă și la acel moment, dar cotele erau foarte apropiate. Serena, Bertens și Kvitova erau și ele bine văzute.

Simona Halep e favorită clară, cu Naomi Osaka în postura de cea mai periculoasă rivală

Primele două mari surprize au fost retragerea Petrei Kvitova, jucătoare care era chiar pe sfertul de tablou pe care se află și Simona Halep, și eliminarea nemțoaicei Angelique Kerber. Imediat după aceste două evenimente, cota Simonei a scăzut la 4,50.

Doar că acestea nu au fost ultimele surprize. Kiki Bertens s-a retras, iar Elina Svitolina și Karolina Pliskova au părăsit competiția vineri, în turul 3. Aceste noi surprize uriașe au întărit convingerea bookmakerilor că Simona Halep își va apăra trofeul. Cota româncei a continuat pe trendul descendent și a ajuns la 3,20.

Amanda Anisimova, singurul pericol de pe sfertul de tablou al Simonei

Pe lângă dispariția multor capi de serie, bookmakerii au ținut cont și de anunțul că Serena Williams joacă accidentată la această ediție a Roland Garros. Americanca a ajuns a cincea favorită, cotă 9,50. În fața ei mai sunt: Naomi Osaka (7,50), Garbine Muguruza (8,50) și Sloane Stephens (8,50).

Un mare avantaj pentru Simona Halep este și traseul facil pe care îl are până în semifinale. Cotă 1,50 pentru ca românca să își câștige sfertul de tablou din care face parte. Amanda Anisimova, adversara Irinei Begu din turul 3, este văzută ca principala rivală.

Pe celelalte sferturi de tablou avemdueluri mult mai echilibrate. Osaka și Serena sunt favorite pe sfertul 1, Muguruza și Stephens pe sfertul 3 și, poate cel mai ciudat sfert de tablou, 4, pe care favorite sunt Vondrousova și Martic. Din sfertul unu se va alege adversara Simonei din semifinale.

Simona Halep va termina turneul între locurile 3 și 12 în clasamentul WTA

Simona Halep își poate face noi calcule în clasamentul WTA după noile surprize de pe tabloul feminin. Karolina Pliskova a fost eliminată, dar nu va putea fi depășită de româncă, indiferent de rezultate. Jucătoarea din Cehia și-a egalat performanța de anul trecut, deci va păstra 5.685 de puncte. Simona va avea cel mult 5.533 de puncte, asta dacă își va egala și ea performanța de anul trecut, titlu la Paris.

Victoria în finala de pe 8 mai este singura variantă pentru Halep de a trece peste Kiki Bertens, actualmente locul 3 în ierarhia live. Pe Kerber și Kvitova le poate depăși dacă joacă finala. În schimb, Elina Svitolina, eliminată vineri, poate fi depășită cu o calificare în semifinale la Paris.

Au fost eliminate și multe jucătoare care o puteau scoate pe Simona Halep din top 10. În acest moment, locul 12 ar fi varianta în cel mai negru scenariu pentru româncă. Sloane Stephens, Serena Williams, Anastasija Sevastova, Madison Keys, Donna Vekic, Johanna Konta și Garbine Muguruza sunt jucătoarele care păstrează șanse, măcar teoretice, de a fi peste Simona Halep după Roland Garros 2019. Doar că, în cazul ultimelor patru, doar câștigarea turneului ar oferi șanse.