Fotbal international

Paris Foot Gay, echipa homosexualilor din Franţa! Jumătate dintre jucători fac parte din comunitatea LGBT

06.10.2018 | 13:22
Paris Foot Gay, echipa homosexualilor din Franţa

Paris Foot Gay este echipa homosexualilor din Franţa şi evoluează în ligile inferioare din Hexagon. Înfiinţată în 2003, singurul scop al clubului este combatarea homofobiei în fotbalul francez şi nu numai, iar pentru acest lucru a iniţiat o acţiune împreună cu mai multe cluburi din Ligue 1 şi Ligue 2.

Chiar dacă este echipa homosexualilor din Franţa, Paris Foot Gay este patronată de un heterosexual. Vikash Dhorasoo, fost jucător al lui PSG, ajută financiar echipa care joacă în liga regională din capitala Franţei şi a ajutat clubul să încheie diferite parteneriate cu marile formaţii din Franţa. Fiind echipa homosexualilor din Franţa, mai bine de jumătate dintre jucătorii formaţiei fac parte din comunitatea LGBT. Din 2012, Nike a devenit sponsor tehnic al clubului Paris Foot Gay, după ce în primii ani, echipamentul era confecţionat de compania franceză Baliston.

Paris Foot Gay, echipa homosexualilor din Franţa, parteneriat cu PSG

Paris Foot Gay, echipa homosexualilor din Franţa, a iniţait o cartă prin care luptă la combaterea homofobiei din fotbalul frencez. Pe 5 septembrie 2007, formaţia din capitala Franţei a încheiat un parteneriat cu PSG, actuala campioană din Ligue 1 fiind prima formaţie care s-a alăturat iniţiativei. Trei ani mai târziu, Alain Cayzac, preşedintele lui PSG din perioada 2006-2008, a devenit membru de onoare în conducerea clubului Paris Foot Gay.

Pe lângă PSG, alte zece formaţii din Ligue 1 şi Ligue 2 s-au alăturat acţiunii, printre acestea numărându-se Nice, Auxerre, Montpellier, Le Havre sau Bordeaux. Pe 31 mai 2011, primăria oraşului Paris a semnat carta iniţiată de “Les Gays”. Cu toate acestea, în 2009, Paris Foot Gay a avut probleme atunci când a vrut să joace un amical cu Creteil Bebel, o formaţie compusă doar din jucători musulmani, care au refuzat să se prezinte la meci. După acest eveniment, echipa din Creteil a fost exclusă din toate competiţiile sportive din Franţa.

Paris Foot Gay, echipa homosexualilor din Franţa, a încheiat un parteneriat cu zece cluburi din Ligue 1 şi Ligue 2
Paris Foot Gay, echipa homosexualilor din Franţa, a încheiat un parteneriat cu zece cluburi din Ligue 1 şi Ligue 2