News

Parlamentari plătiți să stea pe banii noștri! Au vorbit 38 de secunde în 3 ani și nu au inițiat niciun proiect de lege!

17.05.2019 | 11:21
Parlamentari platiti sa stea pe banii nostri Au vorbit 38 de secunde in 3 ani si nu au initiat niciun proiect de lege
Aida Căruceru (dreapta), alături de fostul ministru al Sporturilor, Ioana Bran, în Parlamentul României *foto: instagram

465 de membri. Atât numără Parlamentul României. La un număr atât de mare, te-ai fi așteptat ca totul să meargă strună în cele două camere legislative și probabil ai fi avut dreptate, dacă nu era un număr mare de parlamentari care nu fac nimic… Și nu vorbim aici doar de cei aflați de la putere. Și pădurea opoziției este plină de uscături.

Parlamentarii plătiți să stea în banca lor și să nu iasă din linia partidului

Cei de la Pro Tv au încercat să afle părerea parlamentarilor mai puțin activi din partea PSD. Printre ei s-a numărat Aida Căruceru, o tânără de 31 de ani care a fugit însă de întrebările jurnaliștilor.

„Aida Căruceru: Acesta e un abuz!
Report: Că vă întrebăm ce proiecte aţi discutat?
Aida Căruceru: nu, faptul că vă împingeţi în mine. Merg spre toaletă, vreţi să intraţi cu mine?”

În trei ani, Căruceru a interpelat Guvernul o singură dată şi, deşi numele său apare pe multe proiecte de lege, ea nu a inițiat niciunul.,

Aida Căruceru (dreapta), alături de fostul ministru al Sporturilor, Ioana Bran, în Parlamentul României *foto: instagram

Un alt deputat care a dat cu bâta în baltă în fața camerelor de luat vederi este Alina Teiș:

„Alina Teiș: Întotodeauna când a fost nevoie de mine, mi-am înlocuit colegii care au avut probleme de sănătate sau au fost plecaţi în delegaţii. Sunt co-initiator la foarte multe proiecte, nu am un proiect de lege care să fie al meu propriu şi întotdeauna dimineaţă am venit la declaraţiile politice.
Reporter: Nu aveţi niciun proiect, nu aţi luat cuvântul în plen…
Alina Teiş: Consider că am timp suficient, mandatul următor”

Mitică Mărgărit, cunoscut ca deputatul Tinder, are doar 7 minute vorbite în plen. Întrebat ce proiecte a depus, a răspuns doar că „La grup, la PSD, sunt toate proiectele pe care le-am depus cu toţii”, apoi a fugit.

“Uscăturile” din celelalte partide parlamentare

Nici cu opoziția nu ne este rușine.  Liberala Viorica Cherecheș este mama primarului din Baia Mare, cel care a fost ales în timp ce se afla după gratii. Deputata în vârstă de 63 de ani a refuzat să răspundă întrebărilor puse de reporteri. Ea are în palmares, în cei trei ani de mandat, doar 38 de secunde vorbite în plen!

Printre repetenții opoziției se mai numără și Mihai Culeafă sau George Ionescu, cei care nu au avut inițiative legislative și nici nu au depus interpelări Guvernului. De asemenea, și în cadrul PMP sunt oameni care nu au făcut absolut nimic în parlament, la fel ca un sfert din aleșii din partea UDMR sau mare parte din reprezentanții minorităților.

Viorica Cherecheș, unul dintre parlamentarii care stau pe banii noștri *foto: graiul.ro

Ce salariu primesc parlamentarii

Aleşii duc o viață bună pe perioada celor patru ani de stat în parlament. Ei primesc un salariu de cel puţin 19.000 de lei brut pe lună, la care se adauga alte beneficii, cum ar fi decontarea transportului şi telefonia mobilă. Ei au cazare plătită, diurna, plus sume forfetare de aproape 28.000 de lei, pentru cabinetele parlamentare. În total, peste 53.000 de lei lunar.