Fotbal international

Partida Barcelona – Betis vizată de un act terorist! Ce au descoperit polițiștii

01.08.2018 | 17:50
Partida Barcelona  Betis vizata de un act terorist Ce au descoperit politistii

Partida Barcelona – Betis vizată de un act terorist! Putea avea loc o adevărată tragedie sezonul precedent în La Liga. O anchetă a poliției catalane și a celor de la Garda Civilă Spaniolă despre dosarul actului terorist petrecut pe 17 august 2017 în Barcelona, pe cea mai celebră stradă, La Rambla a scos la iveală detalii șocante. Astfel, agenții au descoperit că teroriștii au vizat inițial stadionul Camp Nou, dar n-au mai avut răbdare și au acționat cu trei zile înainte ca partida dintre gruparea catalană și Betis să aibă loc. Meciul s-a încheiat atunci cu victoria formației lui Messi, scor 2-0.

Polițiștii au declarat într-o conferință de presă că teroriștii s-au informat serios despre stadion, dar și în legătură cu programul urmau să aibă acces în arenă. Mai mult de atât, cu doar două zile înaintea șocantului atac terorist, doi dintre atacatori au mers la magazinul clubului de unde au cumpărat produse cu însemnele Barcelonei. Potrivit anchetatorilor, aceștia doreau să treacă drept  susţinători fideli ai clubului şi urmăreau să detoneze dispozitive explozive în incinta stadionului.

Partida Barcelona – Betis vizată de un act terorist!

De altfel, planurile ucigaşilor erau și mai ample și vizau inclusiv Sagrada Familia, cel mai celebru obiectiv turistic din oraș. Polițiștii spun că aceștia își fixaseră ținte în care se aflau oameni mulți pentru momentul în care voiau să-și ducă planul la cap. De notat că în urma atacului de pe La Rambla, la meciul care s-a desfășurat între Barcelona şi Betis, pe data de 20 august, măsurile de securitate au fost unele fără precedent. Astfel, agenții de ordine au verificat toate maşinile şi bagajele spectatorilor, dar și autoturismele din apropierea arenei.
Pe 17 august 2017 a avut loc o adevărată tragedie în Barcelona. Nu mai puțin de 13 persoane au fost ucise de șoferul unei furgonete care a pătruns cu viteză mare cu mașina pe cea mai mare arteră destinată pietonilor din Spania, La Rambla. Strada este una plină de turiști și localnici la orice oră din zi și chiar și din noapte. Alte 130 de persoane au fost rănite în urma atacului terorist și transportate de urgență la spitalele din Barcelona. Din păcate, după alte 10 zile, unul dintre cei răniți a încetat din viață.

La doar câteva ore de la atac s-a descoperit și numele teroristului. Younes Abouyaaqoub în vârstă de numai 22 de ani este cel care a intrat în plin cu mașina în pietoni. Nouă ore mai târziu, alte cinci persoane care făceau parte din aceeaşi celulă teroristă au intrat și ele cu maşina în câțiva oameni în apropiere de Cambrils. Aceștia au omorât o femeie şi au rănit alte şase persoane. Toţi cei cinci atacatori au fost ucişi de poliţie. În noaptea dinaintea atacului din Barcelona a avut loc o explozie accidentală într-un imobil din Alcanar, ucigând doi dintre terorişti, între care şi pe liderul celulei, în vârstă de 40 de ani. Acolo au sărit în aer 120 de butelii de gaz, pregătite pentru un atentat.

La partida dintre Barcelona și Betis a existat și un român pe lista marcatorilor. Din păcate însă, Alin Toșca a fost creditat cu un autogol în minutul 36 al întâlnirii. Serji roberto a fost cel care a marcat pentru 2-0 și a stabilit scorul final al meciului.

13 oameni au fost uciși în atacul terorist din Barcelona

 

 

 

Tags: