A patra zi de proteste, în toata tara: În Piaţa Universităţii a fost montată o scenă: “Iohannis vino în piaţă, să ne faci faţă!”

UPDATE 22:02 - Peste 1.000 de oameni sunt in acest moment la Colectiv. Cei care au plecat in mars de la Piata Unirii urmeaza sa li se alature in cateva minute....
07.11.2015 | 00:08
A patra zi de proteste in toata tara In Piata Universitatii a fost montata o scena Iohannis vino in piata sa ne faci fata
ADVERTISEMENT

UPDATE 22:02 – Peste 1.000 de oameni sunt in acest moment la Colectiv. Cei care au plecat in mars de la Piata Unirii urmeaza sa li se alature in cateva minute.

 

UPDATE 22:00 – Mai sunt crica 30 de minute pana la momentul in care clopotele bisericilor din Capitala vor bate in memoria victimelor incendiului de la Colectiv. Piata Universitatii este extrem de animata.

ADVERTISEMENT

UPDATE 21:52 – Cel putin 200 de tineri protesteaza si in Piata Centrului Civic din Vaslui, pentru a treia zi consecutiv. Protestatarii, majoritatea elevi, scandeaza lozinci ca: “Romania, trezeste-te!”, “O dorinta sincera, Romania libera”, “Iesiti din casa, daca va pasa!”, “Jos mafia!”, “Nu stati la balcoane, ca muriti de foame!” sau “Toate partidele, aceeasi mizerie!”.

Totodata, manifestantii au pancarte cu mesaje ca: “A fost nevoie sa moara oameni nevinovati, sa se trezeasca un popor!”

ADVERTISEMENT

UPDATE 21:50 – Aproximativ 300 de persoane, majoritatea tineri, protesteaza in Slatina, manifestatia incepand pe platoul din fata Prefecturii Olt, unde participantii au aprins lumanari in memoria victimelor de la clubul Colectiv.

Manifestantii scandeaza “Unitate nationala”, “Colectiv”, “Romania”, “Coruptia ucide”, si “Un mesaj pentru clasa politica: Ne-am saturat de voi”.

ADVERTISEMENT

UPDATE 21:45 – Peste 5.000 de persoane s-au adunat, pentru a patra zi consecutiv, in Piata Unirii din Iasi, informeaza Agerpres.

Protestatarii scandeaza lozinci si cer schimbarea Parlamentului. Totodata, ei striga “Jos coruptia”, “Inca o revolutie, singura solutie!”, “Vrem 300 nu 600”, “Bucuresti, nu uita, Iasiul e de partea ta!”, “Cinste lor, cinste salvatorilor”, “Tineretul se ridica, sa va fie frica”.

ADVERTISEMENT

Ca si in zilele precedente, manifestantii din Piata Unirii din Iasi s-au mobilizat pe retelele de socializare. Majoritatea celor care sunt in Piata Unirii sunt tineri.

UPDATE 21.38 – Si romanii de la Torino isi arata solidaritatea cu cei din tara adunandu-se, de la orele 20.00, in fata consulatului roman.

UPDATE 21:35 – Marsul catre clubul Colectiv continua in liniste, oamenii mergand incolonati, purtand in maini candele aprinse.

UPDATE 21:33 – De pe scena nu se mai vorbeste, luminile au fost stinse. Multi oameni striga ca nu au nevoie de scena, de lideri, transmite Romania TV.

UPDATE 21:31 – Pe scena amplasata la Universitate o persoana tine deasupra capului o pancarta pe care scrie “Start a revolution”

UPDATE 21:28 – Multi oameni nu vor urca pe scena. Isi transmit insa mesajul purtand in mana pancarte.

UPDATE 21:25 – In acest moment, pe scena de la Piata Universitatii este o adevarata lupta pentru microfon.

UPDATE 21:21 – Pe scena urca rand pe rand lideri ai protestatarilor, care vorbesc multimii sau scandeaza. Unii dintre ei sunt huliti. E si cazul lui Teodor Doru Maries, activist civic anticomunist din Bucuresti, presedintele Asociatiei 21 Decembrie din Bucuresti.

UPDATE 21:19 – Sute de oameni pleaca in aceste momente inspre clubul Colectiv, in Marsul tacerii #Colectiv.

UPDATE 21:16 – De pe scena improvizata la Universitate mai multe persoane s-au adresat multimii. Unul dintre cei care au vorbit a propus sa se scrie “Proclamatia de la Universitate”.

21:13 – Aproximativ 200 de persoane protesteaza in fata Palatului administrativ din Drobeta Turnu Severin. Pe pancartele purtate de ei sunt scrise mesajele: “Nu puteti cumpara toata generatia”, “Diaspora, vino inapoi”,”Vrem o tara noua, nu una peticita”.

21:10 – O scena a fost montata in Piata Universitatii, insa jandarmii spun ca “nu se va intampla nimic in seara aceasta” acolo, anunta Romania TV.

 

Sursă: www.ziare.com

………………………………………………….

UPDATE 20.40 – Jandarmeria Bucureşti estimează că, la această oră, peste 8.000 de oameni protestează în Piaţa Universităţii.

UPDATE 20.20 – Protestatarii au pancarte cu mesaje precum: “Corupţia ucide”, “Jos clasa politică”, “Fără imunitate”, “Schimbare totală”, “Demisia în bloc a Parlamentului”, “Cu sau fără apă caldă, Bucureştiul este tot în stradă”, “Forza DNA, rade-i pe toţi, fără excepţie”.

De asemenea, se scandează mesaje precum “Ieşiţi din casă dacă vă pasă”.

La manifestaţie sunt prezenţi mulţi tineri, dar şi persoane mai în vârstă. Printre participanţi sunt şi familii cu copii, chiar şi de vârstă foarte mică. Manifestanţii au aprins lumânări în jurul fântânii de la Universitate.

Sursă: www.antena3.ro

………………………………………………..

UPDATE ora 20.10: În piaţă sunt aproximativ 3.000 de persoane. Manifestanţii strigă:”Toate partidele, aceeaşi mizerie” şi “Afară, afară cu mafia din ţară”.

UPDATE ora 19.50: În piaţă sunt aproximativ 2.000 de persoane. Manifestanţii strigă: “Colectiv, Colectiv” sau “Toate partidele, aceeaşi mizerie”. “Corupţia ucide”, “Jos clasa politică”, “Fără imunitate”, “Schimbare totală”, “Demisia în bloc a Parlamentului”, “Cu sau fără apă caldă, Bucureştiul este tot în stradă.”

UPDATE ora 19.25: Peste 1.500 de oameni sunt deja la Universitate la această oră.

UPDATE ora 19.00: Manifestanţii s-au mutat din zona fântânii de la Universitatea şi au blocat bulevardul Nicolae Bălcescu.

UPDATE ora 18.40: Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi în cadrul unei declaraţii de presă că va merge în stradă să stea de vorbă cu oamenii, fără a preciza însă ora şi data. Oamenii îl aşteatpă printre ei.
…………………………………………………………………………..

Şi vineri seară, la fix o săptămână după tragedia din clubul Colectiv, unde 32 de tineri şi-au pierdut viaţa, oamenii ies din nou în stradă pentru a protesta.

În Capitală sunt deja peste 300 de persoane în Piaţa Universităţii.

Vineri este cea de-a patra seară când oamenii ies în stradă. În urmă cu o săptămână, în clubul Colectiv a avut loc tragedia care a trezit o ţară întreagă. 32 de tineri şi-au pierdut viaţa şi în continuare mai sunt 65 de persoane în stare gravă.

Pentru a aduce un omagiu victimelor din Colectiv, s-a organizat şi un ”Marş al tăcerii”, iar ce care vor participa se vor îndrepta către locul tragediei, unde se vor mai aprinde lumânări şi se vor spune rugăciuni.
“Marşul tăcerii #Colectiv”, o acţiune în memoria victimelor incendiului din Bucureşti, a fost demarată pe Facebook, utilizatorii reţelei fiind îndemnaţi să se adune, vineri, de la ora 21.00, în parcul din Piaţa Unirii, precizându-se că evenimentul nu are legătură cu protestele din ultimele zile.

Evenimentul este gândit ca un marş al tăcerii, între Piaţa Unirii şi clubul Colectiv, persoanele interesate să participe fiind rugate să aducă la manifestare câte o candelă.

“Acest marş nu are nicio legătură cu ieşirile în stradă din ultimele zile. Vrem doar să aducem un omagiu tinerilor care şi-au pierdut viaţa în dezastrul de vinerea trecută!”, se spune pe pagina de Facebook “Marşul tăcerii #Colectiv”.

“Încerc un pic să îmi imaginez prin ce trec cei afectaţi direct de tragedia petrecută vinerea trecută în club Colectiv şi… uitaţi-vă la cei de lângă voi… fraţi, prieteni, părinţi, copii, iubiţi… gândiţi-vă că oricare dintre ei putea fi acolo… sau poate chiar voi… din cauza asta m-am gândit că ar fi bine să ne exprimăm solidaritatea faţă de cei care sunt nevoiţi să treacă prin cele mai grele încercări ale vieţii. Haideţi să arătăm că şi nouă ne pasă şi suntem alături de ei!”, se mai spune pe aceeaşi pagină de Facebook.

Până acum, 1.200 de persoane şi-au exprimat interesul de a participa la acest marş.

Sursă: www.libertatea.ro

ADVERTISEMENT
Tags: