Fotbal international

VIDEO+FOTO. Ce i se întâmplă lui Evra după ce a lovit un fan în cap!

Patrice Evra, fostul jucător al lui Manchester United, a fost implicat într-un gest şocant înaintea partidei Guimaraes -Marseille şi a fost eliminat înaintea meciului. Fundaşul stânga francez...
03.11.2017 | 13:45
VIDEOFOTO Ce i se intampla lui Evra dupa ce a lovit un fan in cap

Patrice Evra, fostul jucător al lui Manchester United, a fost implicat într-un gest şocant înaintea partidei Guimaraes -Marseille şi a fost eliminat înaintea meciului. Fundaşul stânga francez i-a aplicat o lovitură demnă de K1 unui suporter al lui Marseille, după un conflict care a pornit în timp ce internaţionalul din Hexagon se încălzea înaintea jocului. VEZI IMAGINILE VIDEO MAI JOS.

Situaţia înaintea meciului din Portugalia a fost una extrem de tensionată, iar după ce suporterii francezi s-au bătut şi au aprins torţe l-au luat în vizor şi pe fundaşul de culoare. Evra nu a stat prea mult la discuţii cu fanii nervoşi şi l-a lovit pe unul dintre ei cu piciorul direct în cap, o lovitură care i-ar face invidioşi şi pe luptătorii profeşionişti din lumea kick-boxing-ului. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Patrice Evra a intrat în istorie

Fotbalistul francez a intrat în istoria fotbalului ca primul jucător din Europa League care a fost eliminat înainte ca arbitrul să fluiere startul meciului. Oficialii lui Marseille au avut ocazia să îl înlocuiască pe foaia de joc pe fundaş, însă fostul jucător de la Manchester United şi Juventus ar putea să fie suspendat drastic de către Comisia de Disciplină de la UEFA în următoarele zile.

Vittoria Guimaraes – Marseille se joacă în acest moment, iar cele două formaţii se află la egalitate, 0-0, în minutul 70 al disputei, rezultat la care echipa lui Evra se află pe locul al doilea în grupă, la un punct distanţă de Salzburg, liderul grupei.

Urmaşul lui Cantona

Patrice Evra este al doilea internaţional francez care îşi probează cunoştinţele de arte marţiale asupra unui suporter. Precedentul este un nume şi mai ilustru, Eric Cantona şi evenimentul s-a petrecut pe 25 ianuarie 1995, în partida Crystal Palace – Manchester United. Francezul, care îmbrăca tricoul lui United, fusese eliminat pentru lovirea unui adversar şi se îndrepta spre ieşire, când a fost insultat de un fan al gazdelor. Fără să stea o clipă pe gânduri a ajuns lângă el şi l-a lovit mai întâi cu piciorul, apoi cu pumnul. A luat şapte luni de suspendare, a fost condamnat de un tribunal civil la 120 de ore de muncă în folosul comunităţii şi a primit 50.000 de euro amendă. CLICK GALERIE FOTO

Între cei doi agresori există multe similitudini. Ambii sunt internaţionali francezi, ambii au jucat atât la Olympique Marseille cât şi pe Old Trafford, ambii au fost la un moment dat căpitani ai echipei naţionale. Evra are toate şansele să primească o suspendare pe termen lung de la UEFA şi să i se desfacă de la club contractul de muncă. Practic, la 37 de ani ar însemna un sfârşit urât de carieră.

Cum de s-a ajuns la o asemenea reacţie, condamnată şi de antrenorul Rudi Garcia? Între jucătorii de la OM şi suporteri sunt tensiuni mari de mai multă vreme. Evra a încercat la început să se abţină în momentul în care a început să fie înjurat şi făcut maimuţă neagră, dar apoi prima reacţie a fost să şuteze o minge înspre grupul de ultraşi. După care nu a mai rezistat şi urmat lovitura de picior în plină figură aplicată fanului. “Oricât de urât ar fi fost insultat el trebuia să aibă puterea de a se abţine. Astfel de gesturi nu au nici o scuză şi el ştie asta şi că va fi aspru pedepsit” – spune antrenorul Rudi Garcia.

Tags: