Fotbal intern

Cel mai bogat om din Liga 1 şi-a luat elefant de 90.000$!

Ioan Niculae, cel mai bogat român şi patronul Astrei Giurgiu, are un hobby cunoscut, vînătoarea, dar şi unul mai puţin ştiut, care derivă din acesta: colecţia de animale împăiate! Dintre...
23.11.2014 | 16:10
Cel mai bogat om din Liga 1 sia luat elefant de 90000

Ioan Niculae, cel mai bogat român şi patronul Astrei Giurgiu, are un hobby cunoscut, vînătoarea, dar şi unul mai puţin ştiut, care derivă din acesta: colecţia de animale împăiate! Dintre toate, cel mai important este un elefant pentru care a plătit în total 90.000 de dolari pentru a-l avea!

Vînătoarea unui astfel de animal costă în jur de 40.000 de dolari, iar procesul de împăiere şi mai mult, 50.000! Avînd în vedere că numai jupuirea acestuia a d necesitat cinci zile, şase oameni lucrînd la acest lucru, întregul proces a fost unul extrem de îndelungat şi a fost finalizat abia la nouă luni de la momentul începerii! Trofeul a ajuns la Ioan Niculae pe calea apei, el fiind transportat cu vaporul şi din cauza mărimii sale, dar şi datorită faptului că omul de afaceri a mai solicitat împăierea altor 18 animale!

Fildeşii vor fi înlocuiţi cu fibră de sticlă

Preţul întregii “distracţii” s-a ridicat la peste 200.000 de dolari, fiindcă pe lîngă cei 90.000 achitaţi în contul elefantului, patronul Astrei a mai scos din buzunar 24.ooo de dolari numai pentru transportul tuturor animalelor, dar şi alţi 33.100 de dolari pentru împăierea celorlalte animale. Mai mult, la suma rezultată pînă acum, se mai adaugă şi alte cheltuieli cu permisul de vînătoare, ci diferă de cele legate direct de elefant. Se pare că acesta va fi susţinut pe un cadru de lemn, datorită greutăţii mari pe care o are, în timp ce fildeşii originali vor fi înlocuiţi cu unii din fibră de sticlă. Ceilalţi vor poposi pe peretele cu trofee a lui Ioan Niculae. 

Sursa: mediafax.ro

Tags: