News

Patronul lanțului de restaurante ”La Plăcinte” a fost arestat de polițiștii de la Combaterea Criminalităţii Organizate

02.05.2019 | 20:35
Patronul restaurantelor ”La Placinte” a fost arestat

Andrei Tranga, proprietarul „La Plăcinte şi Andy`s Pizza”, cel mai mare lanț de restaurante din Republica Moldova, a fost reţinut de procurorii moldoveni pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS)! Patronul lanțului de restaurante care a intrat de ceva timp și pe piața din România a fost reținut într-un dosar penal deschis pentru şantaj cu scopul de a prelua afacerea unui cetățean al R. Moldova, transmite Radio Chișinău.

Patronul restaurantelor ”La Placinte” a fost arestat

Informaţia a fost confirmată pentru TV8 de către şeful PCCOCS, Nicolae Chitoroagă. Acesta a precizat că Andrei Tranga a primit mandat de arestare pe un termen de 30 de zile. Pe 26 aprilie, în ziua în care a fost reţinut Andrei Tranga, la adresa mai multor instituţii de presă din Republica Moldova, dar şi la adresa unor ambasade de la Chişinău, a fost expediată o scrisoare anonimă.

Potrivit scrisorii, citate de Unimedia.info, Tranga ar fi încercat preluarea afacerii lui Viorel Varzari, întreprinderea SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale “ARTINOX”. Potrivit documentului citat, Andrei Tranga, Grigore Caramalac şi alţi doi cetăţeni, un italian şi un rus, ar fi implicaţi în schema de şantaj. Tot acolo este menţionat şi numele procurorului anticorupție Viorel Morari, care a demisionat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.

Patronul ”La placinte”, arestat pentru santaj

”La plăcinte”, înainte spre profit

Lanțul de restaurante „La Plăcinte” a încheiat în 2016 cu o cifră de afaceri de peste 27 milioane de lei, cu o creștere de 14% față de anul precedent, și a redus din pierderi, pentru prima dată după 2014. Pierderile companiei care operează „La Plăcinte”, Andy’s Pizza, au totalizat anul trecut 1,5 milioane lei, cu 0,3% mai puțin față de 2015, când a raportat pierderi de 2,2 milioane de lei.

În 2014, Andy’s Pizza a avut pierderi de 2,1 milioane de lei și a raportat o cifră de afaceri de 8 milioane de lei. Anul trecut, compania avea 280 de angajați, cu 14 mai mulți față de 2015 și cu 193 mai mulți față de 2014. Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Tags: