Fotbal international

Patronul lui Vitoria Guimaraes, echipă care se duelează cu FCSB în Europa League, implicat în scandaluri de corupție! S-a mutat în Africa de Sud

22.08.2019 | 18:11
Patronul lui Vitoria Guimaraes echipa care se dueleaza cu FCSB in Europa League implicat in scandaluri de coruptie Sa mutat in Africa de Sud

Mario Ferreria, patronul formației Vitoria Guimaraes, trăiește în Africa de Sud, este implicat în scandaluri de corupție și deține mai multe cluburi de fotbal. Afaceristul este acționarul majoritar al echipei pe care FCSB o va întâlni în play-off-ul Europa League. S-a născut în Mozambic și derulează afaceri în diverse țări africane în domenii precum construcții, imobiliare, sisteme de securitate, energie regenerabilă și industrie.

Patronul lui Vitoria Guimaraes trăiește în Africa de Sud și e implicat în scandaluri de corupție

Acesta deține 57% din acțiunile clubului Vitoria Guimaraes, acolo unde a investit pe parcursul ultimilor ani 5 milioane de euro. Mai mult, Mario Ferreira a refuzat să își vândă pachetul deținut la gruparea din Portugalia în iulie 2019 și chiar a încercat să obțină și celelalte acțiuni, dar colaboratorii săi au hotărât să nu renunțe nici ei.

Spre deosebire de Gigi Becali, Mario Ferreira merge rar la meciurile celor de la Vitoria Guimaraes, dar se uită la televizor și citește toate știrile despre clubul său de pe Internet. Patronul portughezilor de la Vitoria Guimaraes deține cai de curse în Africa de Sud și un alt club de fotbal care s-a numit Vasco da Gama Cape Town, dar, în 2016, afaceristul a folosit licența și a înființat o nouă echipă., denumită Stellenbosch FC, are joacă în Liga a 2-a din Africa de Sud.

Mario Ferreira, patronul lui Vitoria Guimaraes, și soția lui la un eveniment organizat în Portugalia

Companiile patronului de la Vitoria Guimaraes, implicate în scandaluri de corupție

În ultimii ani, Mario Ferreira a fost implicat în mai multe scandaluri de corupție. Companiile deținute de patronul lui Vitoria Guimaraes au fosta cuzate că ar fi finanțat politicieni sau ar fi avut legături cu afaceri dubioase. Cel mai mediatizat scandal a avut loc în 2018, atunci când Siyangena Technologies, compania condusăd e Mario Ferreira, i-ar fi plătit directorului Passenger Rail Agency of South Africa (Prasa) Lucky Montana o proprietate în valoare de 800.000 de euro în schimbul unui contract de 237 milioane de euro.

“Nu a intrat în fotbal pentru a câștiga bani, nu este ambiția mea. Am grupul meu de companii care îmi aduc bani. Fotbalul e doar pentru divertisment. Aș dori să văd Vitoria de Guimaraes în cupele europene în fiecare an. Acesta ar fi un vis complet. Și aș vrea să putem schimba modul de organizare din Sociedad Anonima Deportiva, într-una care să ne permită să investim mai mult și să avem un buget care să ne permită să avem pretenții mai mari”, a declarat Mario Ferreira, conform sport.ro.