News

Patru camere noi pentru roviniete în România! Unde au fost montate acestea

07.08.2019 | 19:02
Noi camere de control pentru roviniete instalate de CNAIR *foto: auto-bild.ro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a montat patru noi cititoare de roviniete pe șoselele din țară. Unul dintre acestea urmează să fie montat în Bihor, alte două în judeţul Arad şi unul în judeţul Dolj. Astfel, numărul punctelor fixe de control ale rovinietei va crește la 86, se arată într-un comunicat al CNAIR.

Unde vor fi noile camere pentru roviniete

CNAIR susține că noile camere pentru roviniete vor fi puse în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România chiar cu începere de miercuri, 7 august. Unul dintre aceste noi cititoare de rovinietă a fost amplasat în judeţul Bihor, la Săcueni, „în zona punctului de trecere a frontierei”, pe DN 19 B, spre graniţa cu Ungaria în dreptul localităţii Letavertes. În Bihor mai funcţionează un asemenea dispozitiv pe DN 1, la ieşirea din Oşorhei spre Săcădat.   Celelalte trei noi puncte de verificare a rovinietei sunt puse în funcţiune, tot de miercuri, în punctele de frontieră Nădlac şi Turnu (ambele în judeţul Arad) şi Calafat (judeţul Dolj).

Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deţinut de CNAIR, pe portalurile web www.cnadnr.ro (secţiunea Verificare Rovinieta) şi www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare).

Noi camere de control pentru roviniete instalate de CNAIR
Noi camere de control pentru roviniete instalate de CNAIR *foto: digi24.ro

Cât costă rovinieta în România

Rovinieta este un document necesar pentru traficul pe autostrăzi și drumuri naționale. Tarifele rovinietei pentru autoturisme sunt de 3 euro pentru șapte zile, 7 euro pentru 30 de zile 13 euro pentru 90 de zile și 28 de euro pentru 12 luni. Acestea se dublează pentru vehiculele de transport marfă, în timp ce pentru vehiculele care au o masă între 3,5 și 7,5 tone, rovinieta costă 4 euro pentru o zi, 16 euro pentru şapte zile, 32 de euro pentru 30 de zile, 92 de euro pentru 90 de zile şi 320 de euro pentru 12 luni.

Tags: