Sporturi

Patru jucătoare din România pe tabloul principal al Mastersului de la Madrid. Sorana Cîrstea și Irina Begu au primit wild-card

02.05.2019 | 22:44
Patru jucatoare din Romania pe tabloul principal al Mastersului de la Madrid Sorana Cirstea si Irina Begu au primit wildcard

Vom avea patru jucătoare din România pe tabloul principal al Mastersului de la Madrid, turneul Mutua Madrid Open, aparţinând lui Ion Ţiriac. Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu şi’-au obţinut acest drept ca urmare a poziţiei din ierarhia WTA, în timp ce Irina Begu şi Sorana Cârstea au fost acceptate direct pe tabloul principal graţie wild-cardurilor primite din partea organizatorilor, pentru că, altminteri, ar fi trebuit să participe la calificări.

Patru jucătoare din România pe tabloul principal la Openul de la Madrid

Acolo unde se va afla totuşi o jucătoare din România, dar şi aceasta tot pe baza unui wild-card. Este vorba de Irina Bara, care conform clasamentului, fără acest wild-card nu ar fi putut fi prezentă în capitala Spaniei nici măcar în calificări. Competiţia de la Madrid, una dintre cele două turnee majore din categoria Masters de dinaintea Rold Garros, alături de Roma, aduce în fiecare an la rampă cele mai valoroase rachete din tenisul feminin.

Simona Halepeste dublă câştigătoare a Mutua Open, în anii 2016 şi 2017. Irina Begu a ajuns de două ori până înn sferturi, în 2015 şi 2016, iar Sorana Cârstea a atins şi ea acest stadiu al competiţiei tot de două ori, în 2016 şi 2017. Doar Mihaela Buzărnescu este abia la al doilea an când merge la Madrid, anul trecut ieşind încă din primul tur.

Patru jucătoare din România la Openul de la Madrid. Mihaela Buzărnescu e la al doilea an când participă
Patru jucătoare din România la Openul de la Madrid. Mihaela Buzărnescu e la al doilea an când participă

Simona Halep a câştigat de două ori turneul de la Madrid

Simona Halep se simte foarte bine pe zgura de la Madrid şi a răspuns mereu prezent la acest turneu pe care însă anul trecut, când a reuşit să îşi treacă în palmares primul Grand-Slam din carieră, la Roland Garros, nu a mai reuşit să îl câştige. A făcut-o în cei doi ani precedenţi, acum doi ani ea ajungând în finală la Roland Garros şi pierzând un meci pe care era foarte greu să îl mai scapi din mână, 1-0 la seturi, 3-0 şi 40-0 pe serviciul letonei Jelena Ostapenko, dar de acolo s-a rupt filmul în cea mai neverosimilă finală feminină pe pământul roşu al Franţei.

Simona vine la Madrid şi pentru că are o excelentă relaţie cu omul de afaceri, fost tensiman, Ion Ţiriac, alături de care şi participă la anumite proiecte de diverse tipuri. Şi anul acesta se anunţă un turneu foarte tare, pentru că majoritatea jucătoarelor din top 20 şi-au anunţat prezenţa, deci lupta pentru trofeu va fi foarte disputată.