News

Patru polițiști făceau un grătar în timpul serviciului. Ce sancțiuni au primit

31.07.2019 | 14:18
Patru politisti faceau un gratar in timpul serviciului Ce sanctiuni au primit
Patru polițiști din București au făcut grătar în timpul serviciului. Sursa foto: click.ro

Ultimele zile au scos la iveală numeroase detalii incredibile din interiorul Poliției Române, instituție ai cărei oameni se împart, practic în două mari categorii: cei care continuă să vegheze la bunăstarea și liniștea cetățeanului și cei care se mulțumesc cu postul într-un loc călduț, preferând să aștepte pensia. Este și cazul unor agenți din cadrul Secției 4 a Capitalei, care profită din plin de timpul petrecut la serviciu, relaxându-se în voie.

Patru polițiști făceau grătar în timpul serviciului

Mai exact, cei patru oameni ai legii fac grătar și ascultă muzică într-o hală dezafectată din cartierul Giulești. Nimic neobișnuit, ați fi tentați să spuneți, însă polițiștii erau îmbrăcați în uniforme și, vă vine sau nu să credeți, se aflau în timpul serviciului.

Imaginile în care au fost surprinși polițiștii datează din primăvara anului 2017 și au stârnit numeroase controverse în rândul oamenilor, mai ales pe rețelele de socializare. În plus, autoritățile au declanșat o cercetare disciplinară, însă protagoniștii acestor scene ridicole s-au ales doar cu sancțiuni blânde, precum reducerea salariului cu 10 la sută pentru trei dintre aceștia, în vreme ce al patrulea a fost amendat cu 5 la sută din salariul pe o lună.

Anunțul oficial în acest caz

La scurt timp după ce imaginile au fost publicate, devenind virale în mediul virtual, reprezentanții Poliției Capitalei au venit cu precizări, condamnând vehement un astfel de comportament în rândul angajaților instituției, precizând totodată că este vorba despre un caz izolat, mai ales că majoritatea polițiștilor „își desfășoară activitatea cu profesionalism”

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti condamnă acest comportament şi are toleranţă zero faţă de cei care nu îşi exercită cu corectitudine atribuţiile de serviciu şi dezaprobă aceste forme de manifestare, izolate, dar care aduc atingere imaginii Poliţiei Capitalei şi poliţiştilor care îşi desfăşoară activitatea cu profesionalism”, au informat reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, printr-un comunicat dat publicității la vremea respectivă.