News

Patru profesori din Suceava, diagnosticați cu Covid-19. Profesorii din două școli au fost testați

05.09.2020 | 21:58
Patru profesori din Suceava diagnosticati cu Covid19 Profesorii din doua scoli au fost testati
Patru profesori din Suceava, doi de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară și alți doi de la Școala Gimnazială, au fost diagnosticați cu Covid-19, cu aproape 10 zile înainte de începerea anului școlar.
ADVERTISEMENT

Patru profesori din Suceava, doi de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară și alți doi de la Școala Gimnazială, au fost diagnosticați cu Covid-19, cu aproape 10 zile înainte de începerea anului școlar. Prin urmare, toți profesorii de la celel două unități de învățământ au fost testați de coronavirus, dar rezultatele definitive nu au fost încă anunțate, relatează presa din Suceava.

De la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, unul dintre cei doi profesori infectați este chiar directorul colegiului. El a fost testat pe 31 august și pe 2 septembrie a fost anunțat că este pozitiv.

ADVERTISEMENT

La Școala Gimnazială Nr. 1 din Suceava, cele două cadre didactive depistate pozitiv la Covid-19 sunt asimptomatice. Un profesor este izolat la domiciliu, iar al doilea se află internat la Secția de Boli Infecțioase Suceava pentru următoarele 48 de ore, după care va fi obligat să stea în izolare la domiciliu.

Patru profesori din Suceava au Covid-19

Potrivit presei locale, campania de testare pentru Covid-19 a învățătorilor și profesorilor dar și a personalului auxiliar din școli dar și testarea angajaților din instituțiile în care au fost confirmate cazuri de infectare a dus la creșterea numărului de cazuri noi zilnice în județul Suceava, scrie presa locală.

ADVERTISEMENT

De asemenea, testările au dus și la descoperirea unui număr important de persoane cu SARS-Cov-2, dar care sunt asimptomatice. Odată depistate, acestea au fost izolate pentru a se limita transmiterea bolii, în special în unitățile de învățământ din care fac parte.

Potrivit datelor statistice de la Prefectura Suceava, între 27 august și 4 septembrie, numărul persoanelor pozitive de Covid-19 și aflate în izolare la domiciliu a crescut de la 52, pe 27 august, la 156 pe 4 septembrie. Astfel, numărul sucevenilor care erau purtători ai bolii, dar fără să știe acest lucru, s-a triplat în decurs de o săptămână.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, numărul deceselor din Suceava provocate de Covid-19 s-a redus la jumătate față de perioada din primăvara acestui an, când județul era principalul focar de infectare din România.

Datele arată că în perioada 24-30 august, în județul Suceava au fost 201 cazuri noi de îmbolnăvire și 15 decese din cauza Covid-19. Un număr identic de decese ca în județele Argeș și Bihor și mai redus decât în Arad, Timiș sau București. Numărul total de decese Covid înregistrat în Suceava până pe 30 august a fost de 363, iar aproape 60 de procente din decesele înregistrate sunt bărbați.

ADVERTISEMENT

Numărul de teste zilnice efectuate acum în Suceava este de aproximativ 500. În urma testelor sunt descoperiți și cei care nu au simptome, care sunt infectați, dar nu știu. Datele INSP arată că 10% din decesele Covid în România sunt în județul Suceava.

ADVERTISEMENT
Tags: