News

Paul Stănescu, șah mat în meciul cu Dragnea! „Demonizarea lui ne-a adus acest dezastru, aia a fost cireasa de pe tort”. Anunță un candidat surpriză la prezidențiale

05.06.2019 | 20:46

Paul Stănescu, omul despre care se spune că este șeful din umbră al PSD-ului în acest moment l-a făcut șah mat pe Liviu Dragnea într-un meci imaginar. Stănescu nu s-a ferit și l-a acuzat pe fostul lider al partidului de pierderea alegerilor, dar și de faptul că a tras în jos, după el, întreaga formațiune politică. „Gradul de ura indus dar si atras de el, asta e cauza principala a esecului PSD la europarlamentare. 

Paul Stănescu, șah mat în meciul cu Dragnea!

Eu discutam asta inainte cu colegii mei, prieteni foarte buni, lideri de organizatii, primari, imi spuneau in campanie dar multi s-au ferit sa zica public. Dragnea n-a inteles si au fost si colegi care l-au sustinut. Demonizarea lui Liviu Dragnea in primul rand, aia a fost cireasa de pe tort. Eu i-am spus, dar nu a inteles. Am pierdut dezastruos, zic eu. Ii doresc multa sanatate si sa vina cat mai repede acasa, dar demonizarea lui ne-a adus acest dezastru”, a declarat Paul Stănescu

Paul Stănescu a explicat apoi și modul prin care partidul își va desemna viitorul candidat la prezidențiale. Actualul președinte executiv al PSD-ului nu a exclus ca social democrații să propună un om care să nu aibă legătură cu partidul. „PSD e cel mai pare partid si nu a stat niciodata intr-o persoana sau doua, e un partid viu. Partidul nu e al nimanui, e al membrilor de partid, indiferent cine e vremelnic intr-o functie de conducere. Dar perioada e foarte grea pentru PSD, intr-adevar si mie mi-e foarte greu, trebuie sa recunosc, dar apelul meu la toti colegii mei este de unitate, am pierdut o batalie, nu un razboi.

Paul Stănescu, șah mat în meciul cu Dragnea! Paul Stănescu
Paul Stănescu este noul președinte executiv al PSD-ului. Sursă foro – facebook

Candidat surpriză la prezidențiale pentru PSD

Sunt convins ca PSD va fi pe primul lor la alegerile care vor veni. Va e greu sa credeti, dar stiu forta PSD. Partidul se va remonta foarte repede si toti colegii au inteles sa ne strangem si sunt convins ca vom avea cel mai bun candidat la prezidentiale, sau coalitia sa dea presedintele tarii, nu am discutat insa acest lucru. Statutul PSD impune ca un candidat al partidului sau al coalitie, deci suntem olbigati sa facem congres. Candidat din afara partidului la prezidentiale? Sigur ca sunt multe pareri.

Eu va spun ce vrem sa propunem in CEX, vineri. Facem studiu cu personalitati din partid care vor sa candideze la prezidentiale dar si cu alte personalitati din afara partidului care vor sa vina la noi, nu putem noi sa mergem sa cerem, ca sa gasesti capul respectiv, trebuie sa isi doreasca. O sa incepem sa facem studii sociologice cu toata lumea sa vedem cine sta cel mai bine. Congresul va hotara persoana care va candida, nu sondajul. E posibil sa fie si din afara partidului. Vineri e posibil sa se decida data Congresului. Poate fi Teodorovici prezidentiabilul PSD? Daca in sondaje Teodorovici e cel mai bine plasat, trebuie sa treaca si prin filtrul partidului, asta e partid greu”, a mai spus Paul Stănescu.