Sport

Paulo Jorge Pereira crede în CSM Bucureşti: “Putem câştiga titlul în acest sezon”

CSM Bucureşti s-a impus la Călăraşi, scor 31-24, la debutul antrenorului portughez pe banca tehnică a ”tigrilor”. Bucureştenii au câştigat la şapte goluri în deplasarea de la Călăraşi şi au terminat sezonul regulat pe locul patru în ”Liga Zimbrilor”.
14.04.2018 | 14:55
Paulo Jorge Pereira crede in CSM Bucuresti Putem castiga titlul in acest sezon

Primul meci al ”tigrilor” în play-off va fi duminică, de la ora 11, la Sala Rapid, împotriva celor de la Timişoara. Succesul de joi seara a fost primul pentru noul antrenor de la CSM, Paulo Jorge Pereira, tehnician care pregăteşte şi naţionala Portugaliei. 

Lusitanul îşi cunoaşte deja elevii, deşi este la echipă de foarte puţin timp. Acesta a dezvăluit care au fost motivele care l-au făcut să vină la Bucureşti şi a recunoscut că are încredere că echipa are potenţialul de a face performanţă în acest sezon. 

“CSM reprezintă o provocare pentru mine. Nivelul campionatului este foarte bun, sunt mulţi jucători şi antrenori valoroşi. Partidele sunt bune, din punct de vedere calitativ. Cine nu ar vrea să fie aici? Sunt mulţi antrenori care şi-ar dori să fie în locul meu. Titlul este posibil în acest sezon, chiar dacă nu avem timp mult la dispoziţie de acomodare. Suntem pe drumul cel bun, dar trebuie să muncim mult”, a spus Paulo Jorge Pereira.

Antrenorul a analizat şi jocul ”tigrilor”, primul de când el a semnat cu CSM Bucureşti:  “A fost un meci greu. Ştiam că cei de la Călăraşi au o echipă bună. Victoria este a băieţilor, eu am ajutat doar un pic, dar jucătorii au făcut totul. Am rezolvat unele probleme şi suntem fericiţi că am terminat pe locul patru sezonul regulat. Totuşi, am câştigat un singur joc, mai urmează altele… Am făcut un meci bun, avem de muncit în continuare, în special în apărare. În partea a doua a partidei am îmbunătăţit jocul defensiv şi asta s-a văzut.  Nu am schimbat ceva în mod special. Am rulat aproape tot lotul, mai puţin Novanc, şi a fost bine pentru că la final am fost mai proaspeţi. Am făcut unele greşeli, dar este normal, şi Karabatic ( n.r. declarat cel mai bun jucător al lumii în 2007, 2014, 2016) greşeşte”

N-ar vrea la echipă o vedetă precum Cristiano Ronaldo

Pereira vine dintr-o ţară în care sportul la putere este fotbalul, iar unul dintre cei mai mari sportivi ai lumii, fotbalistul Cristiano Ronaldo, este văzut ca un zeu. Cu toate astea, antrenorul de la CSM spune că el nu şi-ar dori neapărat un Cristiano Ronaldo al handbalului la echipă, preferând un colectiv echilibrat valoric.

“Prefer să am mulţi jucători buni, nu doar unul, on singură vedetă. Avem nevoie de echipă, nu de un anumit jucător. Dar, ca orice portughez,  îl iubesc pe Cristiano Ronaldo”, a spus antrenorul ”tigrilor”. Şi jucătorii cred în câştigarea campionatului Portarul Ionuţ Ciobanu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai CSM-ului în victoria categorică de la Călăraşi.

Golkeaperul este convins că echipa este în creştere de formă şi nu şi-a ascuns ambiţiile pentru acest final de sezon: “Am obţinut o victorie meritată, ne-am dorit-o foarte mult. Noul antrenor lucrează foarte mult la coeziunea de grup. Înaintea meciului ne-a spus să ne bucurăm de handbal, să fim o echipă şi să arătăm ce ştim într-adevăr. Tot anul ne-am gândit la titlul şi tot timpul o vom face. Ne pregătim pentru play-off şi sperăm că vom arăta din ce în ce mai bine”.

Playoff-ul începe duminică 

Pentru „tigrii” urmează prima bătălie în lupta pentru cucerirea campionatului. CSM Bucureşti joacă duminică, de la ora 11.00, contra celor de la SCM Politehnica Timişoara. Meciul va avea loc în Sala Rapid, iar intrarea este liberă. Bănăţenii au terminat sezonul regulat pe locul cinci, unul mai jos decât Bucureştenii, la diferenţă de două puncte.