Sporturi

Andrei Pavel, pesimist înaintea meciului de Cupa Davis cu Austria! “Sunt favoriţi de departe!”

Pavel nu crede în victorie la meciul de Cupa Davis cu Austria, deoarece este lipsit de jucători importanţi, Marius Copil, Adrian Ungur şi Florin Mergea. Pe de altă parte, austriecii îl vor avea...
11.09.2017 | 18:55
Andrei Pavel pesimist inaintea meciului de Cupa Davis cu Austria Sunt favoriti de departe

Pavel nu crede în victorie la meciul de Cupa Davis cu Austria, deoarece este lipsit de jucători importanţi, Marius Copil, Adrian Ungur şi Florin Mergea. Pe de altă parte, austriecii îl vor avea în echipă pe superstrul Dominic Thiem, locul 4 ATP. Întâlnirea din primul tur al play-off-ului Grupei I, Zona Europa/Africa (baraj de menţinere în Grupa I) se va disputa în acest week-end, în Austria, pe zgură.

”O să fie greu, mai ales că Dominic Thiem va fi în echipa lor, îi face de departe favoriţi. Noi nu avem ce pierde. Nu îi avem pe Marius, nici pe Florin şi Adrian Ungur. De asta am şi ales o echipă tânără, ei sunt cei care vin din spate, trebuie să formeze o echipă naţională în viitor. E o oportunite bună pentru ei. Horia vine cu un trofeu de la US Open şi sper ca acest lucru să le dea celor tineri o încredere în viitorul lor”, a declarat Pavel, conform news.ro. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Ce funcţie va avea Horia Tecău

Căpitanul nejucător consideră că ar fi o minune dacă România ar învinge Austria: ”E un meci foarte important de baraj, care ne-ar ţine în grupa în care suntem acum, ar fi incredibil dacă am avea un succes. Toţi ne-am bucurat pentru Tecău. Aş vrea şi eu să am 20 de ani şi să am pe cineva care vine cu un trofeu de Grand Slam lângă mine. Sper să aibă şi ei acelaşi sentiment, sper să-i facă să creadă în viitorul lor. Ar fi într-un fel o minune să câştigăm. Dominic Thiem este într-o formă maximă momentan, va fi o misiune foarte grea pentru noi”.

Cel mai experimentat jucător din lotul României, Horia Tecău, spune că va avea şi un rol de antrenor în întâlnirea cu Austria. „E o provocare pentru noi, în primul rând că echipa este tânără. Ne dorim în această întâlnire să fim aproape de noua generaţie, să îi ajutăm. Sunt unii dintre ei cu care nu am petrecut aşa mult timp şi e o provocare şi pentru mine să fiu mai mult antrenor decât jucător în săptămâna asta”, a afirmat Tecău.

Proaspăt câştigător în proba de dublu de la US Open, Horia Tecău a anunţat că în curând se va apuca de antrenorat: ”Unul dintre ei va juca cu mine, va fi o provocare pentru noi. În acelaşi timp va fi o săptămână plăcută pentru mine, să mă antrenez cu ei. Ştiu că nivelul lor este bun, le lipseşte puţin pentru următorul pas. Mă bucur că îi pot ajuta cu experienţa mea, pentru mine va urma o carieră de antrenor peste câţiva ani. E posibil să devin antrenor, e ceva ce-mi place să fac”.

Căpitanul nejucător al echipei României, Andrei Pavel, i-a nominalizat pe Dragoş Dima (568 ATP la simplu), Nicolae Frunză (590 ATP la simplu), Bogdan Borza (811 ATP la simplu) şi Horia Tecău (27 ATP la dublu) pentru întâlnirea cu Austria. Alături de echipa României va merge, în Austria, şi tânărul de nici 16 ani, Filip Cristian Jianu, unul dintre cei mai valoroşi juniori români, însă vor lipsi Marius Copil, locul 87 ATP, Adrian Ungur, locul 423 ATP, şi Florin Mergea, locul 50 ATP la dublu.

Tags: