Fotbal intern

Pe aici a fugit Adrian Mutu din hotel după Serbia – România 5-0 din 2009! Foto

10.09.2018 | 01:03
Pe aici a fugit Adrian Mutu din hotel dupa Serbia  Romania 50 din 2009 Foto
Pe aici a fugit Adrian Mutu din hotel după Serbia - România 5-0 din 2009

În 2009, Serbia umilea România la Belgrad, scor 5-0, în preliminariile pentru Campionatul Mondial 2010, însă prestaţia jalnică a tricolorilor era umbrită de un incident al cărui actor principal a fost Adrian Mutu. După meciul jucat pe stadionul “Marakana”, fostul atacant al naţionalei părăsea pe ascuns hotelul în care era cazată selecţionata şi pleca la petrecere.

Nouă ani mai târziu, echipa naţională a României s-a întors la Belgrad şi, ca un făcut, tricolorii s-au cazat la stabilimentul cu pricina: Hotelul “Hyatt”. FANATIK. RO îţi prezintă locul pe unde Adrian Mutu a reuşit să fugă şi să se întâlnească cu Ratko Buturovic, un celebru interlop muntenegrean, decedat în 2013.

Pe aici a fugit Adrian Mutu din hotel după Serbia – România 5-0 din 2009

În 2009, echipa naţională a României a suferit una dintre cele mai mari umilinţe din ultimii 20 de ani, însă acest lucru nu a contat pentru Adrian Mutu. După meciul de pe “Marakana”, tricolorii s-au întors la Hotelul “Hyatt” şi urmau să se revină în ţară, unde aveau să joace împotriva Insulelor Feroe, meci câştigat de selecţionata condusă atunci de Răzvan Lucescu, scor 3-1. Deşi anunţase că va merge în Italia, Adrian Mutu a ales să plece la Novi Sad.

“Briliantul” s-a făcut nevăzut pe o uşa din spate a hotelului, pe semi-întuneric. Decorul este unul ideal pentru o escapadă, departe de ochii curioşilor. Întrebaţi de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu nouă ani, unii angajaţi s-au scuzat şi au susţinut că nu lucrau pe atunci în Hotelul “Hyatt”, în timp ce alţii au spus că nu-şi aduc aminte. Cu toate acestea, unul dintre aceştia pare că a dezlegat misterul. “A plecat prin spate. Acolo e o staţie pentru taxiuri”. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Adrian Mutu, exclus de la naţională după episodul Belgrad

Gestul lui Adrian Mutu l-a costat scump, iar şefii Federaţiei Române de Fotbal nu l-au iertat şi l-au exclus de la naţională. Am şi discutat cu el, nu a fost normală atitudinea lui după meci. Toţi eram supăraţi. Să nu-i zici la revedere antrenorului, jucătorilor”, declara Ionuţ Lupescu imediat după incident. Adrian Mutu s-a întors la echipa naţională abia după 16 luni, la meciul Bosnia – România 2-1, disputat pe 26 martie 2011.

România, umilită la Belgrad în 2009

Campania de calificare pentru turneul final al Campionatul Mondial din 2010 a fost un adevărat coşmar pentru tricolori. Startul nefast, înfrângere fără drept de apel în meciul de pe stadionul lui CFR Cluj, cu Lituania, scor 0-3, a fost continuat cu evoluţii modeste. După despărţirea de Victor Piţurcă, naţionala a ajuns pe mâna lui Răzvan Lucescu, însă rezultatele au întârziat să apară. Pe 10 octombrie 2009, România era umilită de Serbia la Belgrad, scor 0-5, golurile fiind marcate de Nikola Zigic, Marko Pantelic, Zdravko Kuzmanovic şi Milan Jovanovic (dublă).

Răzvan Lucescu bifa prima înfrângere din mandatul la cârma naţionalei, o umilinţă greu de uitat pentru fanii tricolorilor.

Cum arătau cele două echipe la startul meciului din 2009

România: D. Coman – Maftei, Rădoi, Chivu, Raț – Ghioane, I. Apostol – D. Varga, Ad. Cristea, Mutu – Marica

Serbia: V. Stojkovic – Ivanovic, Vidic, Lukovic, Kolarov – D. Stankovic – Milijas, Krasic, Jovanovic – Zigic, Pantelic