Fotbal international

Pe ce dată este tragerea la sorţi pentru sferturile Champions League. Știm toate echipele calificate!

14.03.2019 | 00:05
Pe ce data este tragerea la sorti pentru sferturile Champions League Stim toate echipele calificate

UPDATE / Cunoaștem toate cele opt echipe calificate în faza sferturilor de finală din UEFA Champions League. Tragerea la sorți va avea loc vineri, 15 martie, și va fi liveVIDEO pe FANATIK.RO

Echipe calificate in sferturi de finala
Echipe calificate in sferturi de finala

UPDATE 12.03.2019 / Manchester City şi Juventus s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Campioana Angliei a trecut de Schalke 04, scor general 10-2. “Bătrâna Doamnă” a învins-o pe Atletico Madrid, scor 3-0, şi a obţinut calificarea în sferturile de finală după ce a întors scorul din tur, când spaniolii au câştigat cu 2-0.


UPDATE 07.03.2019 / Manchester United și Porto s-au calificat la rândul lor în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, iar ambele au ajuns aici după meciuri dramatice, decise de VAR. Săptămâna viitoare se dispută ultimele patru meciuri din faza optimilor de finală. 

Ajax și Tottenham sunt primele două echipe calificate în sferturile de finală din Champions League. Miercuri vom afla următoarele două echipe, cu PSG mare favorită să le urmeze. În schimb, totul este deschis la Porto – Roma, după ce italienii au câștigat doar cu 2-1 în tur.

Pe ce dată este tragerea la sorţi pentru sferturile Champions League

Tragerea la sorți pentru stabilirea sferturilor de finală din UEFA Champions League este programată pe 15 martie. Prima manșă din această fază va avea loc pe 9 și 10 aprilie, în timp ce manșa retur este programată pe 16 și 17 aprilie.

Săptămâna viitoare ne așteaptă alte patru dueluri extrem de interesante. Doar Manchester City pare sigură de calificare. În schimb, Atletico, deși a învins cu 2-0 în tur, va avea parte de un meci greu la Torino cu Juventus. Barcelona trebuie să aibă grijă să nu ia gol în prima repriză cu Lyon pentru a nu-și complica viața după 0-0 în tur, iar Bayern și Liverpool pornesc de la 0-0, în cel mai echilibrat duel din faza optimilor de finală.

Finala se joacă pe Wanda Metropolitano

Finala se joacă pe Wanda Metropolitano
Finala se joacă pe Wanda Metropolitano

Finala din acest an se va disputa pe Wanda Metropolitano, o motivație în plus pentru echipa lui Simeone care a pierdut două finale în această competiție.  Polonezul Robert Lewandowski este golgheterul competiției cu opt goluri marcate, în condițiile în care polonezul nu face un sezon grozav în Bundesliga alături de Bayern Munchen.

Doar echipele din Spania au câștigat trofeul în ultimele cinci sezoane, de patru ori Real Madrid și odată Barcelona. Finala se anul viitor se va juca din nou la Istanbul, pe arena Ataturk. Acolo a avut loc celebrul joc dintre Liverpool și AC Milan, din 2005, când „cormoranii” au revenit de la 0-3 la pauză.  Dacă Milan n-a mai disputat nicio finală de atunci, Liverpool a revenit în ultimul act chiar în 2018, pierzând în fața lui Real Madrid, după un meci în care portarul Karius a comis erori uriașe.