Simona Halep

Pe ce loc poate să ajungă Simona Halep în clasamentul WTA după ce a fost eliminată de Alexandrova la Beijing

30.09.2019 | 12:55
Pe ce loc poate sa ajunga Simona Halep in clasamentul WTA dupa ce a fost eliminata de Alexandrova la Beijing

Simona Halep a fost învinsă în turul 3 al turneului de la Beijing, de categorie Premier Mandatory, de Ekaterina Alexandrova, scor 2-6, 3-6. A fost o nouă partidă în care românca nu a putut opune rezistenţă, fiind chinuită de accidentarea la spate care a obligat-o să abandoneze în urmă cu o săptămână, la Wuhan.

Simona Halep nu avea puncte de apărat la Beijing, după ce şi anul trecut a traversat o perioadă la fel de complicată, tot din cauza unor probleme la spate. Atunci, românca a abandonat după doar un set jucat, împotriva lui Ons Jabeur. Astfel, la următoarea actualizare a clasamentului WTA, care se va face luni, 7 octombrie, Simona va mai aduna încă 55 de puncte în clasament şi va ajunge la un total de 4962 de puncte.

Bianca Andreescu trece peste Simona Halep în clasamentul WTA dacă va juca sferturi de finală la Beijing

Paradoxal, în ciuda problemelor medicale, Simona Halep ar putea să mai urce un loc în clasamentul WTA, până pe patru. Ar depăşi-o pe Naomi Osaka, nipona fiind nevoită să îşi apere punctele obţinute anul trecut la Beijing, când juca în semifinale.

Pe de altă parte, însă, dacă rivalele ei vor continua să adune victoii, Simona ar putea să piardă locuri importante în clasament. În cel mai rău scenariu pentru ea, românca ar putea fi pe poziţia a şaptea la actualizarea de săptămâna viitoare. Aflată pe 4 în clasamentul live, Simona Halep va pierde locuri în următoarele scenarii.

  • Bianca Andreescu poate trece peste Simona Halep dacă ajunge în sferturile de finală de la Beijing. Pentru asta, Bianca ar trebui să le învingă pe Elise Mertens şi, mai apoi, pe învingătoarea dintre Madison Keys şi Jennifer Brady.
  • Naomi Osaka poate trece peste Simona Halep dacă va juca minimum semifinale la WTA Beijing. Pentru niponă urmează un duel cu Andrea Petkovic, apoi cu învingătoarea dintre Riske și Tomljanovic. Andreescu ar putea fi rivala din sferturi.
  • Petra Kvitova are nevoie de finală la Beijing pentru a trece peste Halep. În cazul în care se oprește în semifinale, jucătoarea din Cehia ar ajunge la 4951 de puncte, doar 11 mai puține decât Halep. Pentru Kvitova urmează un duel cu Mladenovic, iar până în finală le-ar mai putea înfrunta pe Bencic, Stephens și Bertens.
  • Kiki Bertens urcă peste Simona Halep în clasament doar dacă va reuși să câștige turneul de la Beijing. În condițiile în care Kvitova îi va fi adversară în semifinale, este clar că măcar una dintre cele două va fi sub Simona Halep și la următoarea actualizare a clasamentului WTA.