Fotbal intern

Peluza Universității Craiova, una dintre cele mai spectaculoase din fotbalul mondial! Coregrafia de la meciul cu FCSB, apreciată la nivel internațional

19.09.2019 | 10:33
Momentul suporterilor Craiovei la meciul cu FCSB. Sursă Foto: Sportpictures

Meciul Universitatea Craiova – FCSB a strâns în tribunele stadionului “Ion Oblemenco” 30.000 de oameni. Importanța partidei și venirea lui Victor Pițurcă pe banca oltenilor au contribuit la cea mai spectaculoasă prestație a unei peluze în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1, iar momentele reușite de ultrașii craioveni au fost apreciate și în afara granițelor României. Cei de la “Ultras Avanti” au alcătuit topul celor mai spectaculoase momente din perioada 9-15 septembrie și “Peluza Nord Craiova” ocupă primul loc.

“Peluza Nord Craiova”, una dintre cele mai spectaculoase prestații din fotbalul mondial

“Ultras Avanti”, cei care se ocupă de monitorizarea celor mai reușite momente din peluzele stadioanelor din toată lumea, a realizat topul prestațiilor peluzelor la meciurile de săptămâna trecută. “Peluza Nord Craiova”, pentru meciul cu FCSB din etapa a 9-a a Casa Pariurilor Liga 1, a fost considerată una dintre cele mai spectaculoase grupări ultras în perioada 9-15 septembrie.

Pe lângă torțele care au luminat peluza, oltenii au realizat și o coregrafie pe tot stadionul. Arena “Ion Oblemenco” fost colorate în alb și albastru, iar la tribuna a 2-a a apărut scris “Știința 1948“. Mai mult, odată cu primul fluier al lui Istvan Kovacs, “Peluza Nord Craiova” a afișat mesajul “Cine a avut norocul de prieteni buni să dea / Cine știe ce-i iubirea, lângă noi, cântând, să stea“. Top 5 cele mai spectaculoase momente ultras:

  • 1. Ungaria – Slovacia
  • 2. Hammarby – IFK Goteborg
  • 3. Sturm Graz – Lask Linz
  • 4. Slovan Bratislava – Spartak Trnava
  • 5. Universitatea Craiova – FCSB

Sărbătoarea oltenilor, stricată de Juvhel Tsoumou

Suporterii Universității Craiova au fost aleși cei mai spectaculoși în topul realizat de Ultras Avanti, însă bucuria lor nu a putut fi păstrată și după fluierul final. După un meci echilibrat, faza care a decis soarta celor trei puncte a fost decisă în minutul 88.

După o aruncare de la margine din jumătatea adversă, Florinel Coman a tras un șut pe centrul porții, traiectoria balonului a fost schimbată după un contact cu gazonul, iar Mirko Pigliacelli a respins în față. Pe fază, debutantul Juvhel Tsoumou a profitat și a marcat golul decisiv, după 30 de minute jucate în tricoul roș-albastru.

  • 30.000 de suporteri au fost în tribunele stadionului “Ion Oblemenco” la U Craiova – FCSB