Premier League

Manchester City, un nou transfer colosal. 70 de milioane de euro pentru un jucător din La Liga

03.07.2019 | 20:40
Manchester City un nou transfer colosal 70 de milioane de euro pentru un jucator din La Liga

Manchester City realizează un nou transfer colosal în vederea noului sezon de Premier League, dar, mai ales, de Champions League, obsesia lui Pep Guardiola de a câştiga din nou trofeul după cele două performanţe reuşite cu Barcelona. De atunci, la Bayern Munchen sau la Manchester City Pep Guardiola nu a mai reuşit nici măcar să ajungă în finală.

Pep Guardiola l-a adus la Manchester City pe mijlocaşul Rodri de la Atletico Madrid

Deşi are unul dintre cele mai puternice şi mai echilibrate loturi din Premier League, City fiind clubul care a cheltuit cei mai mulţi bani în ultimele trei sezoane, Pep Guardiola consideră că tot se mai pot aduce îmbunătăţiri şi prin urmare a pus la bătaie suma de 70 de milioane de euro, pentru a-şi asigura serviciile unuia dintre jucătorii remarcaţi sezonul trecut în La Liga, Rodrigo Hernandez de la Atletico Madrid, mult mai bine cunoscut sub numele de Rodri.

Jucător fundamental pentru planurile tactice ale antrenorului Diego Simeone Rodri reprezintă o mare pierdere şi deşi antrenorul lui Atletico a făcut tot ce se putea pentru a-l convinge să rămână, mai ales că avea contract cu Los Colchoneros până în vara lui 2023, acest lucru nu a fost posibil, jucătorul exprimându-şi dorinţa de a merge să joace în Premier League.

Rodri la Manchester City a fost dorit mult de Pep Guardiola

Au plătit clauza de eliberare

Diego Simeone a asistat neputincios la plecarea unuia dintre cei mai buni jucători din lot, ca urmare a faptului că englezii au achitat clauza de eliberare a fotbalistului, lucru comunicat oficial şi pe site-ul lui Atletico. După Antoine Griezmann, care e aşteptat să semneze din clipă în clipă cu Barcelona, pentru că s-a aşteptat doar să scadă clauza de eliberare la 1 iulie, de la 200 milioane euro la 120 milioane, Rodri e al doilea titular cu greutate care părăseşte Atletico.

E drept, madrilenii nu au stat şi au făcut achiziţii importante, în frunte cu marele talent portughez al Benficăi, Joao Felix, plătind 120 milioane clauza de eliberare, au mai adus acum pe Herrera de la Porto şi pe Felipe şi trebuie să decidă dacă vor achita 55 de milioane euro pentru a-l păstra definitiv pe Alvaro Morata sau acesta va reveni la Chelsea.