Perle la simularea de la BAC 2019. Elevii au uimit din nou: “Femeia s-a întors vai mama ei”

Alexandra Chivu   
în HotNews
20/03/2019, 16:30
Perle la simularea de la BAC 2019. Elevii au uimit din nou: “Femeia s-a întors vai mama ei” GALERIE FOTO
Perle la simularea de la BAC 2019

Simularea și orice fel de examen nu poate trece fără un bilanț, iar de aceasta unul savuros, căci este vorba despre perlele elevilor de clasa a IX-a și a XII-a. Unii dintre ei pare că au fost copleșiți de greutatea subiectelor, dar trebuiau să facă față, astfel încât au improvizat.

Perle la simularea de la BAC 2019

Din tezele de Limba Română, ultima simulare dată de copii, profesorii au putut recolta replici bune pentru un show de stand-up. Întrebați dacă un om se poate simți în mai multe locuri acasă, aceștia au spus: „Desigur că poți avea mai multe locuri în care să te simți ca acasă, cu condiția să ai mai multe case/ Nesimțirea acasă, deși ai de toate, este o problemă psihică”, au fost răspunsurile câtorva elevi.

Alții, mai sensibili, au spus: ”Avem nevoie de amintiri așa cum un telefon are nevoie de încărcător și baterie/ Cine își uită amintirile e un om uituc sau care nu-i pasă de trecut.” Cât despre ce au înțeles învățăceii dintr-un text de la prima vedere este totul vag.

Perle la simularea de la BAC 2019. Elevii au uimit din nou: “Femeia s-a întors vai mama ei”
Elevii au uimit din nou!

Ce au înțeles elevii dintr-un text la prima vedere?

„Femeia s-a întors storcită vai mama ei, nimic în cap și fleașcă de ploaie/ Ea a umplut parchetul de zoaie, dar în loc să șteargă îi umblau ochii în toate părțile/ Doamna din text e prezentată ca praf și pulbere, așa că n-o putem numi eroină/ Cațavencu se folosea de șmecherie și tupeu ca să îi pună pe dujmani la locul lor/ Autorul era îndrăgostit de matematică, dar era super iubitor mai mult față de profesorul lui.

Copilul hoinărește pentru că are tot timpul o mâncărime să plece în lume/ Viile erau plantate pe fața dealului pentru că oamenii au încercat să le pună pe spate și nu le-a mai ieșit struguri/ Rolul bunicului era să îi ia la nepot dulciuri, un gest frumos deși l-a învățat vicios/ Sensul secvenței “pline de haz” este că personajul se sparge de râs”.

Închide ×