Peste 50 de arme introduse ilegal în România, confiscate de poliţişti

Peste 50 de arme supuse autorizării şi 800 de cartuşe au fost ridicate, în această săptămână, în cadrul acţiunilor şi percheziţiilor domiciliare efectuate de poliţişti, sub coordonarea...
28.05.2016 | 12:19
Peste 50 de arme introduse ilegal in Romania confiscate de politisti
ADVERTISEMENT

Peste 50 de arme supuse autorizării şi 800 de cartuşe au fost ridicate, în această săptămână, în cadrul acţiunilor şi percheziţiilor domiciliare efectuate de poliţişti, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În perioada 23-27 mai 2016, structurile teritoriale de arme, explozivi şi substanţe periculoase au acţionat la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii în domeniul traficului şi deţinerii ilegale de arme şi muniţie, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

ADVERTISEMENT

Astfel, în ultima săptămână, la nivel national, poliţiştii au efectuat 86 de percheziţii domiciliare şi 56 de controale directe, în urma cărora au fost ridicate în vederea cercetărilor 51 de arme supuse autorizării şi 803 cartuşe, de diferite calibre, introduse ilegal în ţară.

Cercetările sunt continuate sub îndrumarea procurorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Activităţile au fost coordonate de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ADVERTISEMENT

Poliţia Română a precizat că, la data de 24 mai, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi au efectuat două percheziţii, în municipiu, la persoane bănuite că deţin bunuri provenite în mod ilegal.

În urma percheziţiilor, în locuinţele celor două persoane, poliţiştii au depistat o armă letală cu glonţ, prevăzută cu lunetă, un pistol cu glonţ, o armă neletală – puşcă de tir sportiv cu aer comprimat, 35 de cartuşe cu glonţ şi 5 tuburi de cartuş cu glonţ. Din cercetări a reieşit că arma letală prevăzută cu lunetă şi pistolul cu glonţ ar fi fost sustrase din Italia.

ADVERTISEMENT

Deţinătorul a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, şi a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

sursa: romaniatv.net