Sport

Peste o mie de sportivi sunt aşteptaţi la Running Festival în Miercurea-Ciuc

Înscrierile pentru Running Festival Csikszereda se fac pe site-ul evenimentului până pe 27 august. Cei care se înscriu până pe 13 august beneficiază de o reducere substanțială.
09.08.2023 | 11:39
Peste o mie de sportivi sunt asteptati la Running Festival in MiercureaCiuc
Peste o mie de alergători sunt așteptați la Running Festival Csikszereda
ADVERTISEMENT

Premii importante în bani, noutăți și voie bună îi așteaptă pe toți cei care vor participa la una dintre cele mai populare curse de alergare din inima Transilvaniei, Running Festival Csikszereda powered by Skoda.

Running Festival Csikszereda are loc pe 15 și 16 septembrie. Organizatorii așteaptă peste o mie de participanți

Aflat la cea de-a treia ediție, Running Festival Csikszereda va avea loc pe data de 15 și 16 septembrie în Miercurea-Ciuc și în câteva localității limitrofe (Păuleni, Delnița). Evenimentul de două zile se adresează atăt alergătorilor profesioniști cât și amatorilor, alergătorilor – de asfalt și de trail, dar și familiilor.

ADVERTISEMENT

Pentru că interesul pentru acest eveniment crește de la an la an, organizatorii se așteaptă la peste o mie de participanți la aceasta ediție. În septembrie 2022 au participat peste 900 de alergători.

Până în prezent, s-au înscris alergători din peste 20 de județe ale țării, dar, ca și în anii precedenți, vin și alergători din străinătate. Față de anii precedenți, la cererea participanților, în acest an a fost adăugată pe lista curselor o distanță de 10 km.

ADVERTISEMENT
RF_2023_portrait-1-1
Running Festival Csikszereda

27 august, data limită de înscriere la Running Festival Csikszereda. Reduceri pentru cei care o fac până pe 13 august

Festivalul va începe în seara zilei de vineri 15 septembrie, cu alergarea nocturnă pe trail. Distanța va fi de 7 km, iar sportivii, care vor alerga obligatoriu cu lanterna de cap (frontală), vor alerga de pe lângă faimoasa Biserica Franciscană din Șumuleu până la dealul Şumuleul Mare, înalt de 1033 de metri.

Sâmbătă vor avea loc celelalte curse, printre care maratonul de 42 km, semimaratonul de 21 km, ștafeta de maraton pentru echipe de patru persoane, precum și cursele de 10 km și 5 km. Ultima cursă a zilei este organizată pentru familii și este poate cea mai populară, anul trecut această cursă atrăgând 200 de participanți.

ADVERTISEMENT

Organizatorii subliniază că alergătorii care se înscriu la semimaraton sau la maraton pot participa și la ștafetă, cu condiția ca ei sa alerge prima parte din proba de maraton ștafetă. Echipele de ștafetă vor fi transportate cu un microbuz din Piața Libertății (Miercurea-Ciuc) la punctele de schimb și de acolo înapoi la zona de start.

Termenul limită pentru înscrieri este 27 august, dar înainte de această dată, până la 13 august, toți cei interesați se pot înscrie la un preț redus pe site-ul evenimentului.

ADVERTISEMENT

Nu există posibilitate de înscrieri la fața locului. Toți participanții primesc kit de participare, iar cei mai buni finaliști la maraton, semimaraton și ștafeta maratonului vor primi premii în bani. În cazul maratonului, vor exista premii separate pentru alergătorii profesioniști și cei amatori.

Premii consistente în bani la Running Festival Csikszereda

În cazul alergătorilor profesioniști, primul clasat în cursa de maraton va primi 2.000 de lei, al doilea 1.500 de lei, iar al treilea 1.000 de lei. Tot în cursa de maraton, locurile de pe podium la amatori vor fi recompensate cu 1.500, 1.000 și 750 de lei.

La semimaraton și ștafeta de maraton, locul întâi va fi premiat cu 1.000 de lei, al doilea cu 750 de lei și al treilea cu 500 de lei. Pe lângă aceste premii la celălalte curse, primii trei clasați la fiecare grupă de vârstă vor primi cupă.

Toți alergătorii sunt invitați la petrecerea cu paste la sfârșitul zilelor de cursă, kitul de înscriere conținând și tichetul de masă.

Organizatorul evenimentului este Primăria Municipiul Miercurea-Ciuc şi Asociatia Club Sportiv Siculus CyclingClub. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul evenimentului la www.runningfestival.ro sau să contactați organizatorul principal, Edit Miklós, la numărul de telefon 0745 376428.

ADVERTISEMENT