Sporturi

Petra Kvitova a impresionat o lume întreagă după finala pierdută la Australian Open: “Nu ştiam dacă o să mai ţin vreodată o rachetă în mână!”

26.01.2019 | 14:25
Petra Kvitova a impresionat o lume intreaga dupa finala pierduta la Australian Open Nu stiam daca o sa mai tin vreodata o racheta in mana
ADVERTISEMENT

Petra Kvitova a pierdut finala de la Australian Open în faţa japonezei Naomi Osaka (6-7, 7-5, 4-6), însă a cucerit o lume întreagă prin discursul pe care l-a avut la finalul partidei. Cehoaica a ţinut să o felicite pe japoneză şi şi-a amintit, printre lacrimi, de episodul urât prin care a trecut în decembrie 2016, atunci când a fost atacată cu un cuţit de un hoţ în propria casă. În urma atacului, Kvitova a trebuit să fie operată la degetele mâinii stângi şi a fost la un pas să nu mai joace tenis.

Felicitări că ai devenit numărul 1 mondial, Naomi! Eu nu am decât să le mulţumesc tuturor celor care au stat lângă mine când nu ştiam dacă o să pot să mai ţin o rachetă în mână. M-aţi încurajat şi asta a fost incredibil pentru mine. Ne vedem la anul!”, a spus Kvitova, care avea lacrimi în ochi în timpul discursului.

ADVERTISEMENT

Petra Kvitova, în lacrimi după finala de la Australian Open. A ajuns pe locul 2 în clasamentul WTA

Întreaga asistenţă a aplaudat-o pe sportiva din Cehia, care a reuşit, prin performanţa de la Melbourne, să o depăşească şi ea pe Simona Halep şi să urce pe poziţia a doua în clasamentul WTA. Primul loc a fost adjudecat, momentan, de câştigătoarea finalei, japoneza Naomi Osaka.

Interesant este că sportiva din Cehia este cea mai bună prietenă a Simonei Halep din circuitul tenisului feminin, cele două antrenându-se împreună şi vorbind extrem de des. Kvitova şi Halep vor fi adversare la începutul lunii feburiarie, când România întâlneşte Cehia în Fed Cup, meciul fiind programat la Ostrava.

ADVERTISEMENT