Petrecere cu șampanie și lăutari la PNL Bârlad, după ce Klaus Iohannis a învins-o pe Viorica Dăncilă la prezidențiale. Video

Petrecere cu șampanie și lăutari la PNL Bârlad, după ce Klaus Iohannis a învins-o pe Viorica Dăncilă la prezidențiale. Video
Petrecere cu lăutari la PNL Bârlad, după victoria lui Klaus Iohannis *foto: captură youtube

Klaus Iohannis a obținut o victorie importantă în primul tur al alegerilor prezidențiale, cu un vot de aproape 38%. Președintele în funcție intră în turul secund alături de prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, cea care a obținut peste 22,3%. Iohannis a reușit însă să câștige foarte multe din județele din Moldova, acolo unde erau fiefuri tradiționale ale PSD-ului. Iar acest lucru a fost întâmpinat cu veselie, băutură și lăutari de liderii organizației PNL Bârlad, unul dintre cele mai mari orașe din județul Vaslui.

Petrecere cu șampanie și lăutari la PNL Bârlad

Klaus Iohannis a obținut o victorie importantă în mare parte din județele din Moldova. Astfel, Iohannis a pierdut în estul României doar județul Botoșani. În schimb, președintele în funcție a câștigat Suceava, Neamț, Bacău, Iași, Vaslui, Vrancea și Galați!

În județul Vaslui Klaus Iohannis a adunat 32.84% voturi în județul Vaslui, în timp ce Viorica Dăncilă a primit doar 31,87% din voturile vasluienilor. Dan Barna a strâns și el 12,04% de voturi în Vaslui, în timp ce Mircea Diaconu a trecut cu puțin de 9%, după cum arată site-ul local vremeanoua.ro. De altfel, Iohannis i-a luat fața lui Dăncilă în toate orașele importante din județ:. Președintele în funcție a câștigat Vasluiul (29,5%), Bârladul (32,7%), Husul (31,18%) si Negrestiul (34,42%). Victoria lui Iohannis a fost întâmpinată cu bucurie în Bârlad, acolo unde șampania și lăutarii au fost la mare căutare.

Lăutarii au cântat la PNL Bârlad după victoria lui Klaus Iohannis

Fiesta din sediul PNL Bârlad a început imediat după anunțul privind exit-poll-urile, care îl dădeau pe președintele în funcție la aproape 40% din voturi. Printre cei care au participat la petrecere se numără și primarul orașului, Dumitru Boros. Acesta a avut parte de un moment mai puțin plăcut în momentul în care și-a depus votul. Atunci el a vrut să salute toți membrii comisiei, dar nu a primit niciun răspuns din partea membrului PSD din cadrul comisiei de votare, despre care a spus că este fiica fostului viceprimar.

Turul 2 al alegerilor prezidențiale are loc, în România, pe 24 noiembrie. În Diaspora se va vota din nou pe o perioadă de 3 zile, între 22 și 24 noiembrie.

Închide ×