Fotbal intern

Petrolul – U Cluj, asistență record pentru Liga 2! Câți spectatori vin să vadă derby-ul de pe Ilie Oană

30.03.2019 | 17:48
Fanii clujeni iau cu asalt noul Ilie Oană, la Petrolul - U Cluj

Petrolul Ploiești – Universitatea Cluj este fără îndoială derby-ul sezonului în Liga 2. „Lupii galbeni” au pierdut în deplasare în fața celor de la ASU Poli Timișoara, scor 0-3, în timp ce Universitatea Cluj a făcut doar un egal fără goluri înscrise pe teren propriu împotriva celor de la FC Argeș. Cele două echipe de tradiție din a doua divizie se află în afara primelor două locuri care duc direct la promovarea în prima divizie. Astfel, după 26 de etape, U Cluj este pe locul 3, cu 57 de puncte, în timp ce Petrolul este doar pe locul 5, cu 53 de puncte. Cu toate acestea, iubirea din partea fanilor pentru cele două echipe este necontenită. Astfel, la duelul direct care se va desfășura pe Ilie Oană vor fi prezenți cel puțin 10.000 de spectatori.

Petrolul – U Cluj, primul meci pentru „lupi” cu Gigi Mulțescu pe bancă

După înfrângerea suferită pe malul Begăi, cei de la Petrolul Ploiești au luat decizia să renunțe la antrenorul Mugurel Cornățeanu. Tehnicianul a fost înlocuit cu veteranul român, Gigi Mulțescu. Cel poreclit „SMURD” a promis un joc ofensiv în fața propriilor fani:

„Trebuie să abordăm cea mai potrivită strategie pentru a câştiga jocul, nu avem timp pentru altceva. Avem capacitatea să câştigăm, iar ceea ce s-a întâmplat în această săptămână la antrenamente m-a mulţumit, pentru că am văzut o creştere de la o zi la alta. Vor fi, cu siguranţă, schimbări faţă de ultimul joc, pentru că am analizat greşelile care s-au făcut, şi nu avem altă şansă decât să atacăm, pentru că altfel nu vom putea câştiga. Sigur, asta nu înseamnă că o să ne descoperim, dar cuvântul de ordine este – – spre poarta adversă -!”, a spus Gigi Mulţescu înainte de meciul cu U Cluj.

Petrolul – U Cluj, derby de tradiție al fotbalului românesc, se joacă în Liga 2

U Cluj vine cu fani numeroși pe Ilie Oană, pentru derby-ul cu Petrolul Ploiești

Golgeterul lui U Cluj, Cristian Gavra, a vorbit și el despre derby-ul contra Petrolului: „Va fi o partidă foarte frumoasă, între două echipe de tradiţie ale fotbalului românesc. Petrolul e favorită, pentru că joacă acasă şi va fi susţinută din tribune de un public numeros. Noi, însă, trebuie să intrăm motivaţi, concentraţi pe ceea ce avem de făcut, iar la final ne dorim să sărbătorim victoria alături de fanii noştri. Îi aşteptăm în număr cât mai mare la Ploieşti!”, a spus atacantul lui U, potrivit liga2.ro.

În partida tur jucată pe Cluj Arena au fost prezenți nu mai puțin de 6.300 de spectatori. Cele două echipe așteaptă acum o prezență de peste 10.000 de spectatori. Cei de la U vor fi însoțiți pe „Ilie Oană” de 700 de spectatori. În tur U Cluj a câștigat cu 3-2, după ce a condus cu 3-0. Petroliștii au marcat ambele goluri în prelungirile partidei.