Fotbal international

VIDEO. Pique nu renunţă la naţională! ”Nu se poate pune în discuţie implicarea mea”

Fundaşul formaţiei FC Barcelona, Gerard Pique, a fost unul dintre cei mai implicaţi sportivi în referendumul pentru independenţa Cataloniei, iar acest lucru i-a adus foarte multe jigniri la...
04.10.2017 | 16:39
VIDEO Pique nu renunta la nationala Nu se poate pune in discutie implicarea mea
ADVERTISEMENT

Fundaşul formaţiei FC Barcelona, Gerard Pique, a fost unul dintre cei mai implicaţi sportivi în referendumul pentru independenţa Cataloniei, iar acest lucru i-a adus foarte multe jigniri la reunirea de luni, de la Madrid, a naţionalei Spaniei. Pique a susţinut astăzi o conferinţă de presă şi a declarat că nu se poate pune în discuţie implicarea sa la prima reprezentativă.

”Nu se poate pune în discuţie ataşamentul meu faţă de echipa naţională. Vin aici de când aveam 15 ani. Consider că aici este familia mea. Mă doare că se discută despre implicarea mea. Sunt mândru să fac parte din selecţionata Spaniei şi din acest grup. Nu vă îndoiţi de implicarea mea. Vreau doar ca oamenii să vadă că sunt o persoană corectă, îi rog pe această cale să-mi respecte părerea, la fel cum o fac şi eu cu alţii”, a spus Pique. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Pique: ”Nu m-am gândit să joc pentru Spania sau pentru Catalonia”

Fotbalistul Barcelonei nu regretă că s-a exprimat în legătură cu situaţia din Catalonia: “Am spus ce am gândit. Nu putem gândi toţi la fel. Cred că oamenii trebuie să poată vota. Îi înţeleg pe cei care gândesc astfel. De ce să nu zic nimic? Înţeleg că unii fotbalişti nu se exprimă şi respect acest lucru. Dar de ce un fotbalist nu ar putea vorbi despre politică?”.

Gerard Pique a explicat că nu s-a gândit dacă va alege să joace pentru Spania sau pentru Catalonia, dar a precizat că este prea bătrân să mai poată prinde acele vremuri: ”E imposibil să gândim la fel. Nu m-am gândit să joc pentru Spania sau pentru Catalonia. Cred că ar fi nevoie de o perioadă de poate doi sau poate trei ani pentru acest proces, iar eu aş ajunge la vârsta de 33 de ani şi nu cred că aş mai avea ce să aleg”.

Pique, a declarat, duminică, după meciul cu Las Palmas, că dacă se consideră că reprezintă o problemă prin opiniile sale, este dispus să se retragă din naţionala Spaniei: “A fost o zi grea, imaginile Poliţiei şi Gărzii Civile vorbesc de la sine. Sunt şi mă simt catalan, azi mai mult ca niciodată. Sunt mândru de comportamentul catalanilor. A vota este un drept care trebuie apărat. Cred că pot continua la echipa naţională, mulţi spanioli nu sunt de acord cu tot ce s-a întâmplat astăzi şi cred în democraţie. Însă dacă se consideră că sunt o problemă voi face un pas înapoi şi voi părăsi naţionala înainte de 2018”.

ADVERTISEMENT

Declaraţiile sale au stârnit mânie la Madrid, iar luni fanii prezenţi la reunirea lotului pentru meciurile cu Albania şi Israel din preliminariile Cupei Mondiale din 2018 l-au jignit pe fundaşul Barcelonei: ”Pique, nenorocitule, pleacă de la naţională!”, „Pique, Spania este ţara ta!”, i-au scandat fanii, majoritatea afişând banderole cu drapelul spaniol.