Fotbal intern

Piţi spune tot! Ce merite are în ascensiunea lui Chiricheş, cum l-a favorizat pe Maxim şi cum vrea să-l convingă pe Radu Ştefan să revină!

Victor Piţurcă a făcut o analiză completă asupra viitorului pe care îl are prima reprezentativă, despre tinerii care sînt în vizorul său pentru a fi convocaţi la naţională, dar şi despre...
12.03.2014 | 17:56
Piti spune tot Ce merite are in ascensiunea lui Chiriches cum la favorizat pe Maxim si cum vrea sal convinga pe Radu Stefan sa revina

Victor Piţurcă a făcut o analiză completă asupra viitorului pe care îl are prima reprezentativă, despre tinerii care sînt în vizorul său pentru a fi convocaţi la naţională, dar şi despre posibilitatea ca Radu Ştefan, căpitanul lui Lazio, să fie adus sub “tricolor”.

Piţurcă despre retragerea lui Radu Ştefan: “Pe Radu Ştefan îl doresc foarte mult în continuare, dar nu depinde doar de mine. O să am o discuţie cu el în perioada următoare şi trebuie să înţeleagă unele lucruri, mai ales că echipa naţională nu trebuie evitată. Faptul că eşti căpitanul lui Lazio nu se compară cu mîndria de a reprezenta selecţionata României. Avem nevoie de el la naţională”

Piţurcă despre Steliano Filip, care s-a certat cu paparazzi: “Nu mi-a plăcut ce am auzit şi am văzut de Steliano Filip, chiar dacă e tînăr. O să am discuţii cu el, nu este normal”

Despre tinerii de perspectivă: Rotariu mi-a plăcut foarte mult, are o maturitate excelentă în joc, dar are probleme cu fizicul. Însă are doar 18 ani, e timp. Ioniţă II de la Astra e pe lista mea, am o părere foarte bună despre el. Cît a intrat la Astra în ultimul meci, cîteva minute, mi-a lăsat o impresie excelentă

Piţurcă despre Chiricheş şi fotbaliştii promovaţi de el: Nu mai e vorba de reconstrucţie, s-a terminat. Cine joacă bine, va fi chemat. Hagi a făcut anumite declaraţii, că nu am promovat jucători. Chiricheş, Măţel, Gicu Grozav, Maxim au fost convocaţi de mine. Chiricheş nu juca la naţională dacă nu eram eu. Scopul meu e să construiesc o echipă, dar nu eram convis că o să reuşim să ne calificăm la Mondialul din Brazilia. Am avut ghinion căzînd cu Grecia. Jocul lor nu ne-a convenit, cu Portugalia aveam şanse mai mari. Brigada de arbitri ne-a dezavantajat clar, mai ales la Pireu.

Piţurcă despre sportiva numărul 1 a României: Simona Halep poate să ajungă şi numărul 1 mondial în curînd, are calităţi unice. Are o putere fantastică să revină!

Piţurcă despre amicalul de lux împotriva lui Messi: Uite că Argentina nu a reuşit să ne bată! Le-am spus băieţilor să joace cu atitudine. Am înţeles că unii ar fi spus că argentinienii nu s-au întrebuinţat, dar ei au avut un comportament profesional şi normal.

Piţurcă despre liderul vestiarului: Nu există căpitanul numărul unu, avem mai mulţi căpitani. Raţ, Marica, Chiricheş sînt căpitani. Şi Maxim îşi face simţită prezenţa, este un jucător cu personalitate.

Piţurcă despre Maxim: Pe Maxim îl cunosc foarte bine şi am considerat, înaintea jocului tur cu Grecia, că trebuie să evolueze înr etur ca să facă o partidă fabuloasă. Dar nu s-a întîmplat aşa, iar eu aşteptam să explodeze. L-am favorizat atunci, dar nu a adus randamentul pe care îl aşteptam.

Piţurcă despre preliminariile CE 2016: Nu pot să promit că bat Grecia, dar vrem un rezultat pozitiv şi ar însemna un pas uriaş. Nimeni nu vrea mai mult ca mine să îi batem pe unguri şi greci. Valoric, doar Grecia este peste noi! Elenii dispun de jucători foarte buni, unii nici nu sînt selecţionaţi. Şansele sînt mari, locul doi e accesibil şi nu mai putem spune ca în trecut.

 

 

Tags: