Fotbal intern

Piţurcă lămureşte misterul. De ce nu vine Radu Ştefan la naţională

Victor Piţurcă se absolvă de orice vină. El susţine că are o relaţie bună cu Radu Ştefan despre care crede că nu va mai juca niciodată la naţională.
25.01.2018 | 17:11
Piturca lamureste misterul De ce nu vine Radu Stefan la nationala
ADVERTISEMENT

Piţurcă susţine că a avut o relaţie bună cu jucătorul lui Lazio, cel care a şi debutat la naţională sub mandatul său de selecţioner. „Se spunea că nu vine din cauza mea şi nu există aşa ceva! Eu l-am promovat pe Radu Ştefan de la Dinamo… Am avut cu el o relaţie ok, nicio problemă.” De altfel, „Piţi” e convins că Radu nu se va mai întoarce la reprezentativa României: Dacă n-a venit cât eram eu la naţională, sunt convins că nu va mai veni cu nimeni”

Piţurcă explică şi de ce a refuzat Radu convocările: “Eu l-am înţeles şi îl înţeleg… Ăsta e Radu Ştefan. Un tip căruia îi place să muncească şi să lupte acolo unde îşi desfăşoară activitatea. A avut şi probleme cu accidentările. Eu cred că aici are dreptate şi nu vrea să păcălească pe nimeni, pentru că a avut tot timpul probleme când a jucat şi pentru naţională şi pentru club”,  a spus Piţurcă, la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

„Radu Ştefan venea cu inima îndoită la naţională”

De altfel Piţurcă a explicat şi de ce prestaţiile lui Radu Ştefan la naţională nu erau la acelaşi nivel cu cele de la Lazio:”El nu a vrut, nu şi-a dorit. L-am simţit şi când venea la echipa naţională. Nici cu jocul lui nu era unul pe măsura calităţilor… Venea cu inima îndoită, nu venea cu sufletul deschis. Nu s-a simţit bine, ăsta e adevărul. Dacă n-a venit cât eram eu la naţională, sunt convins că nu va mai veni cu nimeni!”

Radu Ştefan a ajuns în urmă cu 10 ani la Lazio Roma, unde a fost titular de drept în flancul stâng al apărării romanilor. El a debutat la naţionala României în noiembrie 2006, la un amical Spania-România, câştigat de tricolori prin golul lui Ciprian Marica. În total a strâns 14 meciuri pentru naţională, ultimul meci jucat fiind în martie 2013, când România a remizat pe terenul Ungariei, scor 2-2. 

ADVERTISEMENT