Fotbal intern

Portarul din Liga 1 dorit de Gigi Becali costă 400.000 de euro. Turcii vin în week-end după el!

05.10.2018 | 12:30
Portarul din Liga 1 dorit de Gigi Becali costa 400000 de euro Turcii vin in weekend dupa el

Plamen Iliev, portarul Astrei Giurgiu, dorit de Gigi Becali la FCSB, poate pleca din Liga 1 în această iarnă pentru că i s-a stabilit prețul. FANATIK.RO a aflat că patronul Ioan Niculae a decis care ar fi suma de transfer, mai ales că există destui interesați de serviciile sale. Este foarte posibil ca Becali să-l rateze, deși goalkeeperul nu ar refuza o eventuală mutare la roș-albaștri.

Plamen Iliev (27 de ani pe 30 noiembrie) este titularul postului de portar al naționalei Bulgariei, iar acest lucru și prestațiile sale au atras privirile multor echipe. Becali a încercat să-l transfere după ce a plecat Florin Niță la Sparta Praga, dar nu s-a înțeles nici cu bulgarul, nici cu Astra. Astfel că atunci a ajuns la FCSB Cristi Bălgrădean, care este acum portarul titular.

Prețul lui Plamen Iliev după ce a anunțat că nu semnează prelungirea cu Astra

Pista Plamen Iliev a revenit în actualitate în această toamnă. Dezamăgit de prestația lui Andrei Vlad în returul cu Rapid Viena, ratat și pe mâna portarului, Becali e decis să mai aducă un goalkeeper de valoare la echipă. Când lipsește Bălgrădean, poarta nu este deloc în siguranță. Astfel că s-a revenit la varianta Plamen Iliev, mai ales că acesta are o situație specială.

El se află în ultimul an de contract cu giurgiuvenii și a refuzat orice propunere de prelungire din partea clubului. În iarnă poate semna cu orice echipă și să plece vara viitoare, dar Astra încearcă să scoată bani pe bulgar și i-a stabilit „prețul de iarnă”.

Prețul lui Plamen Iliev stabilit de Ioan Niculae este pe placul turcilor de la Konyaspor, nu și al lui Gigi Becali
Prețul lui Plamen Iliev stabilit de Ioan Niculae este pe placul turcilor de la Konyaspor, nu și al lui Gigi Becali

Konyaspor insistă să-l transfere, Niculae cere 400.000 de euro!

Asta și pentru că în afara lui Gigi Becali sunt și alți potențiali clienți interesați de Iliev. Unul dintre aceștia este gruparea turcă Konyaspor, care îl monitorizează de mai multe meciuri pe Plamen Iliev. Turcii au trimiși și la partida din acest week-end cu campioana CFR Cluj și e posibil să înceapă deja negocierile cu Ioan Niculae.

Patronul Astrei Giurgiu vrea să-l vândă acum pe Iliev, pentru că este conștient că portarul nu va semna prelungirea și va pleca liber la vară. Astfel că i-a stabilit prețul la 400.000 de euro, o sumă ce pare în regulă pentru turci. Aceștia îl plac și sunt încântați și de faptul că ar aduce un titular de echipă națională.

Ioan Niculae a primit vara trecută 400.000 de euro pe Iliev din Turcia, dar a refuzat, acum e de acord cu acest preț al bulgarului
Ioan Niculae a primit vara trecută 400.000 de euro pe Iliev din Turcia, dar a refuzat, acum e de acord cu acest preț al bulgarului. Transfermarkt îl cotează pe portarul de 27 de ani la 850.000 de euro

Gigi Becali îl vrea gratis, turcii îl plătesc mult mai bine

În schimb Becali așteaptă ca Iliev să intre în ultimele 6 luni de contract și să-l semneze liber. Vrea să-l ia gratis, pentru că așa i-au promis agenții din România ai portarului. Dar e foarte posibil ca Niculae să bată palma cu Konyaspor, care-i oferă și lui Iliev un salariu mult mai mare decât FCSB, 40.000 de euro lunar!

Iliev a fost ofertat în vară de Ankaragucu. Niculae cerea atunci 700.000 de euro

Plamen Iliev putea ajunge în prima ligă turcă încă din vară, când a fost ofertat de nou-promovata Ankaragucu. FANATIK.RO a dezvăluit în exclusitate negocierile dintre părți, transferul fiind blocat de pretențiile patronului Ioan Niculae. Acesta solicita atunci 700.000 de euro pentru Iliev, iar Ankaragucu oferea doar 400.000 de euro. Adică suma pe care acum o cere Niculae, dar situația este puțin schimbată pentru că peste două luni și jumătate bulgarul poate semna cu oricine fără acceptul Astrei Giurgiu.