Fotbal intern

„Planic, aproape de transfer”. Presa străină anunță că FCSB renunță la fundașul sârb

14.08.2018 | 20:01
Planic aproape de transfer Presa straina anunta ca FCSB renunta la fundasul sarb

Eintracht Frankfurt este la un pas de transferul lui Bogdan Planic. Marți, impresarul fundașului de la FCSB a dezvăluit că o echipă e gata să îi plătească clauza de reziliere de 10 milioane de euro pentru a-l lua de la roș-albaștri.

„Planic, aproape de transferul la Eintracht”, titrează lavanguardia.com, care notează că germanii sunt deciși să îi plătească clauza de reziliere fundașului sârb.  Impresarul jucătorului a anunțat că echipa germană l-a monitorizat atent pe Planic și consideră că are valoare suficientă încât să achite clauza pusă de Gigi. „Într-adevăr, e o echipă care îl urmăreşte de 6 luni. Au fost prezenţi la ultimele două meciuri şi sunt hotărâţi să achite clauza de reziliere de 10 milioane de euro. Acest lucru se poate întâmpla în orice moment”, a declarat Zvonko Milojkovic pentru un post de televiziune.

Impresarul jucătorului a anunţat în urmă cu o lună de zile că a avut trei oferte clare pentru fundaşul din Serbia, însă Gigi Becali nu a vrut să audă de aşa ceva: „Am avut 3 oferte concrete pentru Planic, oferte clare, echipele erau din top 5 campionate din Europa. Băiatul știe ce înseamnă un club mare și știe că jucătorii nu se vând așa, după 6 luni, ca ciorapii. A înțeles, nu sunt probleme. Am vorbit cu băiatul, l-am pregătit psihic, pentru că ofertele zăpăcesc jucătorii. Clubul a zis că nu este de vânzare Fiecare club are strategia lui. Mi se pare logic, pentru că el ține apărarea acolo. Așa că le-am transmis celor care l-au dorit să nu îmi mai trimită oferte. Băiatul s-a concentrat în pregătire, în amicale. El nici nu m-a mai întrebat de oferte. Sumele oferite au fost între 3 și 5 milioane de euro. Singură sumă pe care ar putea pleca și care nu se poate refuza, este de 10 milioane de euro, ceea ce reprezintă clauza de reziliere”, a declarat Zvonko Milojkovic la un post de televiziune.

Planic, aproape de transfer. FCSB rămâne fără fundaș central?

Dacă îl vinde pe Bogdan Planic, FCSB ar putea să rămână fără fundaș central. Mihai Bălașa s-a accidentat în partida tur a meciului cu Hajduk Split, iar fostul jucător al Romei este deocamdată incert pentru retur. Mai mult, Marko Momcilovic, cel care era soluția de avarie pentru Dică, s-a accidentat și el în duelul de Europa League de la Split. Dacă l-ar pierde și pe Planic, roș-albaștrii ar rămâne fără un om pentru centrul apărării. „Avem o problemă mare că i-am pierdut şi pe Marko Momcilovic şi pe Bălaşa. Nu cred că Bălaşa mai poate juca în retur, se pare că are entorsă abia mai putea pune piciorul în pământ”, a fost reacţia lui Nicolae Dică.

Astfel, Dragoş Nedelcu pare soluţia cea mai la îndemână, fiind singurul din lot care a mai evoluat pe acest post. Lucian Filip şi Mihai Pintilii sunt ceilalţi doi jucători din lot care au mai fost folosiţi ca “soluţii de avarie” pe această poziţie, însă şansele cele mai mari de titularizare le are Nedelcu, fostul jucător al Viitorului Constanţa. Iar patronul FCSB pare pare să fie mulţumit de prestaţia lui Dragoş Nedelcu în postura de fundaş central„E posibil să fie tot răul spre bine, că dacă s-a accidentat Marko, care stă o lună acuma şi o să jucăm fundaş central cu Nedelcu, e posibil să îl descoperim pe Dragoş ca fundaş central! Mi-a plăcut foarte mult cum a jucat ca fundaş central cu Gaz Metan. Oricum, 100% ne trebuie un fundaş central. Dacă vrea Dumnezeu, o să aducem, dacă nu, nu”, a spus Gigi Becali, după victoria cu Gaz Metan Mediaș, scor 3-1.