Fotbal intern

Planul fanilor lui Dinamo pentru 5 octombrie! “Câinii” merg la mormântul lui Cătălin Hîldan înainte de derby! EXCLUSIV

04.10.2019 | 09:28
Planul fanilor lui Dinamo pentru 5 octombrie Cainii merg la mormantul lui Catalin Hildan inainte de derby EXCLUSIV
Planul fanilor lui Dinamo pentru 5 octombrie
ADVERTISEMENT

5 octombrie este o zi neagră în istoria fotbalului românesc. Dispariția în anul 2000 a lui Cătălin Hîldan, “Unicului Căpitan” al dinamoviștilor nu i-a îndurerat doar pe fanii acestei echipe, ci pe toți microbiștii din țară. 19 ani mai târziu, FCSB şi Dinamo, marile rivale din fotbalul românesc, se vor duela în aceeaşi zi, care a provocat atâta durere în rândul fanilor “câinilor”.

Fanii lui Dinamo merg la Brăneşti pe 5 octombrie. Jucătorii nu vor ajunge la mormântul lui Hîldan

Sâmbătă se împlinesc 19 ani de la trecerea la cele veșnice a lui Cătălin Hîldan și suporterii nu vor lăsa acest moment nemarcat cum se cuvine chiar dacă este zi de derby. FANATIK a aflat care este planul fanilor lui Dinamo în dimineaţa zilei în care se va disputa derby-ul cu FCSB. Așa cum fac an de an, fanii vor merge la ora 10:00 la mormântul lui Cătălin de la Brănești, să aprindă o lumânare și ulterior, cel mai probabil, vor trece pe la nea Marin, tatăl Unicului Căpitan.

ADVERTISEMENT

Jucătorii nu pot veni la Brănești. Ei vor avea sâmbătă dimineața o ședință ușoară de pregătire și apoi vor rămâne la Săftica până la ora la care este programată plecarea spre Arena Națională. În schimb, conducătorii lui Dinamo vor merge să-l mângâie pe Marin Hîldan. Ei vor ajunge după prânz la mormânt, unde-i vor aduce un omagiu lui Cătălin. Florin Prunea și Ionel Dănciulescu vor fi cei care vor reprezenta Dinamo la Brănești.

Planul fanilor lui Dinamo pentru 5 octombrie
Planul fanilor lui Dinamo pentru 5 octombrie

“Trebuie să luptăm pentru Cătălin”

“Din punctul meu de vedere e cel mai important meci al anului atât pentru noi cât și pentru suporteri, mai ales că se împlinesc 19 ani de la dispariția lui Cătălin și sper ca asta să-i motiveze foarte mult și să-i dedicăm victoria acolo sus, unde este el. Măcar acum să ne dăm viața pe teren. Vor merge doar cei din galerie la mormântului lui, noi vom sta în cantonament”, a declarat ieri Dan Nistor.

ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin a aflat și el ce înseamnă Cătălin Hîldan pentru dinamoviști. “Trebuie să ne luptăm pentru Cătălin! Să-i facem fericiți pe suporteri și să jucăm în memoria lui. Jucătorii români înțeleg asta, dar cei străini nu știu dacă o fac, dacă realizează la ce club mare joacă. Trebuie să facem totul ca ei să știe istoria acestui club”, a declarat antrenorul ceh al lui Dinamo.