Fotbal intern

Planul lui Chivorchian pentru FRF: comisie anti-blaturi şi 16 echipe în Liga 1

Gheorghe Chivorchian este ultimul candidat la preşedinţia FRF, fostul preşedinte al lui Poli Timişoara şi Ceahlăul Piatra Neamţ dorind să revigoreze fotbalul românesc printr-o serie lungă de...
14.02.2014 | 11:47
Planul lui Chivorchian pentru FRF comisie antiblaturi si 16 echipe in Liga 1
ADVERTISEMENT

Gheorghe Chivorchian este ultimul candidat la preşedinţia FRF, fostul preşedinte al lui Poli Timişoara şi Ceahlăul Piatra Neamţ dorind să revigoreze fotbalul românesc printr-o serie lungă de proiecte. “Voi aplica tot ceea ce am văzut că a lipsit acestui fenomen în cei peste 20 de ani de cînd activez în fotbal! Faptul că am manageriat mai multe echipe de la nivelul juniorilor pînă la echipa de seniori, o să mă ajute”, dezvăluie Chivorchian.

Contactat de FANATIK.RO, oficialul băcăuan a refuzat să ofere detalii despre programul său, motivîndu-şi decizia prin faptul că urmează să o facă într-un cadru oficial. În ciuda acestui impediment, apropiaţii fostului oficial al Ligii 1 au dezvăluit planul acestuia cu care speră să cîştige preşedinţia FRF. “Planul se numeşte <Stategia de redresare şi relansare a fotbalului românesc>, iar Chivorchian mizează să atragă atenţia cu noile schimbări pe care le doreşte la FRF. În primul rînd, o să propună schimbarea Comitetului Executiv, care va conţine patroni de multinaţionale, manageri şi jurişti excelenţi, cunoscători ai fenomenului. Nu vor mai fi 18 echipe în Liga 1, ci doar 16 şi în eşalonul secund doar o singură serie de 20 de formaţii”, au dezvăluit membrii echipei lui Chivorchian.

ADVERTISEMENT

Limită de vîrstă în C! “Ai peste 23 de ani, te faci magazioner!”

Alte schimbări propuse de Gheorghe Chivorchian în planul pe care urmează să îl prezinte oficial vizează meciurile suspecte din fotbalul românesc. Oficialul băcăuan doreşte să înfiinţeze o Comisie în cadrul FRF care să se ocupe cu analiza meciurilor suspecte şi care să oprească flagelul pariurilor sportive care a atins o mare parte din fotbalul românesc. “Nu se mai poate! S-a ajuns prea departe cu meciuri trucate, cu jucători şi oficiali care joacă la casele de pariuri. E ora schimbării pentru fotbalul românesc”, s-a confesat Chivorchian prietenilor. O altă măsură a programului gîndit de echipa fostului preşedinte al Timişoarei prevede ca eşalonul al treilea să aibă o limită de vîrstă, pînă la 22-23 de ani jucătorii fiind nevoiţi să facă pasul spre eşaloanele superioare sau să se lase de fotbal! “Nu are rost să ţinem fotbalişti în liga a treia pînă cînd vor ei! Dacă pînă la 23 de ani, de exemplu, nu vor face pasul spre liga a doua, să se lase de fotbal! Cei care fac cursurile la ANEFS au parte de sprijinul nostru, se vor putea angaja magazioneri, cizmari sau să deţină alte funcţii din cadrul FRF. Bineînţeles, funcţia o să fie stabilită în raport cu abilităţile fiecăruia”, a dezvăluit Chivorchian apropiaţilor.

Asemănări cu Popescu: implicarea politicului şi revitalizarea juniorilor!

Planul lui Chivorchian conţine puncte asemănătoare proiectelor cu care Gheorghe Popescu şi Răzvan Burleanu speră să-şi adjudece şefia forului suprem al fotbalului românesc. Printre cele mai importante proiecte se numără aportul politic al oficialităţilor locale, care urmează să sprijine revitalizarea Sportului Rege. De asemenea, în fiecare judeţ urmează să fie construite centre de selectare a juniorilor. “Chivorchian ştie nevoile cu care se confruntă sectorul juvenil, iar la Timişoara a construit cele mai bune grupe de juniori. Banatul a dat fotbalului mare în ultima vreme mulţi tineri de perspectivă”, au încheiat apropiaţii lui Chivorchian.

ADVERTISEMENT

 

Tags: